Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Επίθεση Κον-Μπετίτ στην ελληνική Αριστερά

Κον Μπετίτ: Μισθοί 1300 ευρώ; Σαν να ζητάς από τον δανειστή πως θέλει να αυτοκτονήσει!! Με τσεκούρι ή με όπλο;

Κλύδωνας: Μισθοί 500 ευρώ; Σαν να ζητάς από τον άλλον πως θέλει να πεθάνει. Εξευτελιστικά από αστιτία ή δια θηλιάς στο Σούπερ Μάρκετ;

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ελληνικής Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμά της «τρέλα και ανοησία», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν.Χρυσόγελο.

Πιο συγκεκριμένα, ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ τόνισε ότι μεταξύ του «μνημονίου ως έχει» και του «πετάμε το μνημόνιο στα σκουπίδια», υπάρχει τρίτος δρόμος, ενώ παράλληλα επιτέθηκε -χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένο κόμμα- εναντίον της ελληνικής Αριστεράς, λέγοντας ότι στο πρόγραμμά της υπάρχουν δύο προτάσεις: κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών( δηλαδή των μειώσεων) και ελάχιστο μισθό 1.300 ευρώ.


Επίσης, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό το πρόγραμμα «είναι μια πραγματική τρέλα, είναι εντελώς ανόητο.

Αν πραγματικά ζητάς από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, είναι σαν να τον ρωτάς πως θέλεις να αυτοκτονήσεις; Με τσεκούρι ή με όπλο; Είναι ένα πρόγραμμα ψευδές...».

Και συνέχισε: «Λένε πως θα καταργήσουν το μνημόνιο... μου λέτε πως θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει "τέλος δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα"; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πως θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: