Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΚΟΙ !!!!

 Αλλεπάλληλες οι ηλεκτροπληξίες άμα τη αφίξει των λογαριασμών της ηλεκτροδοσίας, αλλά το καθεστωτικό αυτί δεν ιδρώνει επ' ουδενί. 


 

Μια ματιά στις δηλώσεις του (να δείτε πως καλούν οι καθωσπρεπικοί καθε λυκόρνιο που αρπάζει λαϊκή περιουσία αααα CEO...) παγώνει εξ αιτίας του κρύου αίματος που τρέχει στις φλέβες του. Ή μήπως βαλβολίνη επειδή αναφερόμαστε στην «Motor Oil»!! Τι είπε ο τύπος με χαρακτηριστική ψυχραιμία; Ιδού: 

«Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχουμε προσδιορίσει την επίπτωση της έκτακτης εισφοράς της κυβέρνησης στα διυλιστήρια. Εκτιμώ (περί αστρολόγου θα πρόκειται) πως θα κινηθεί λίγο πιο κάτω από τα 205 εκατ. ευρώ που έχουμε προσδιορίσει, αυτός είναι ο μέγιστος αντίκτυπος που υπολογίσαμε». 

Θυμίζουμε ότι η «έκτακτη εισφορά» αφορούσε στα «πλεονάζοντα κέρδη» της οικονομικής χρήσης του 2023 

Πέρα από το γεγονός ότι το ύψος αυτής της εισφοράς είναι καθαρά λογιστικό ζήτημα για τα μονοπώλια, που μπορούν να το αυξομειώνουν σαν ακορντεόν, ακόμα κι αυτά τα χρήματα θα τα φορτώσουν στην κατανάλωση, δηλαδή στην τσέπη του λαού. Να λοιπόν γιατί ο CEO ακούγεται τόσο ψύχραιμος. 

Επειδή η εταιρεία του δεν είναι καθόλου ταπί! Αντίθετα, καταγράφει κέρδη με ουρά. 

Το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από το πρώτο εξάμηνο του 2024, οπότε τα έσοδα της «Motor Oil» ανήλθαν στα 6,2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 19%. Οπότε, «τι είχαμε, τι χάσαμε» για το μονοπώλιο από τον φόρο - κωμωδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Κανείς ηλίθιοι δεν μπορεί να σας καβαλήσει αν δεν πέσετε στα τέσσερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: