Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Καλός ή ..κάλος ο Πολάκης;

 Ο Πολάκης μου είναι εξαιρετικά συμπαθής καθ’ ότι φέρει στη Βουλή κάτι που λείπει. Έναν γνήσιο γιδοβοσκό που δεν μασάει τα λόγια του. Λείπουν όμως από αυτόν οι δεύτερες και τρίτες σκέψεις και πατά συχνά πεπονόφλουδες. 


 

Στα νεανικά μου δημοσιογραφικά χρόνια έτυχε να είμαι συμπαθής σ’ έναν σπουδαίο δημοσιογράφο, και διευθυντή μου, τον Θόδωρο Καρζή, που παραμονές χριστουγέννων στην γιορτή μου, μου είχε ευχηθεί το εξής: 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σου προκύπτει από το επίσης μεγαλύτερο μειονέκτημά σου!!Κατ’ αναλογία και σε μεταφορά αυτό συμβαίνει με τον θεωρητικά ασυμβίβαστο και ντρέτο κρητικό. 

Εισβάλλει ως ταύρος σε υαλοπωλείο και καλά θα έκανε αν τα όπλα του δεν ήταν άσφαιρα. Και για να γίνω συγκεκριμένος: 

Επιτέθηκε με αφορμή την ανεκδιήγητη – επιεικής ο χαρακτηρισμός—Λινού, κατά του ΚΚΕ, θυμίζοντας τον αρχιψευταράκο Πλεύρη που έβλεπε κολεγιές του ΚΚΕ με τον Γερμανό. 

Γιατί λέει ανακάλυψε υποδόριες συνεργασίες του με την τραγική αυτή πολιτική φιγούρα. 

Έδωσε έτσι αφορμή στο κόμμα του Περισσού να τον γελοιοποιήσει δημοσιεύοντας τα πρακτικά των συνεδριάσεων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ΜΚΟ της κυρίας. : (Γι αυτό Πολάκη μην σηκώνεις τα μπατζάκια πριν περάσεις το ποτάμι)

Ιδού τι του απαντά το ΚΚΕ 

1. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας ποτέ δεν ψήφισε υπέρ του προγράμματος «prolepsis», αντίθετα ήταν η ΜΟΝΗ δύναμη στο Περιφερειακό Συμβούλιο που σταθερά καταψήφισε τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, όπως φαίνεται και στα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου της 5ης Σεπτεμβρίου 2023.

 Σε αυτή τη συνεδρίαση εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης ΠΣΤΕ με το ινστιτούτο «prolepsis». Ποιοι το ψήφισαν; όπως φαίνεται από τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ, υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Σπανού (ΝΔ), του κ. Αναγνωστάκη (ΣΥΡΙΖΑ) της κ. Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ) και διάφοροι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την παράταξη του κ. Γκλέτσου. 

Η μόνη δύναμη που καταψήφισε ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας. 

1 / 2 2. Επειδή όμως με θράσος δίνει και εύσημα σε άλλες παρατάξεις για τη στάση τους απέναντι στην προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας και της ΜΚΟ που σχετίζεται με την κ.Λινού, τον πληροφορούμε ότι πρόσφατα στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής 18/6/2024 ψηφίστηκε ομόφωνα η παράταση ισχύος της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΣΤΕ και «Prolepsis» για το 2023-24. 

Ποιος την ψήφισε; Θαυμάστε, λοιπόν: 

Στη συγκεκριμένη Επιτροπή, πρόεδρος και εισηγητής για τη συγκεκριμένη σύμβαση ήταν ο κ. Λύκος, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του κ. Γκλέτσου (ΣΥΡΙΖΑ), στην οποία ο κ. Πολάκης -στην ανάρτηση που λασπολογεί εναντίον του ΚΚΕ- δίνει συγχαρητήρια (γιατί άραγε;).

 Άρα στην Περιφερειακή Επιτροπή απ’ την οποία έχει αποκλειστεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας συμμετέχουν μόνο δύο παρατάξεις του κ. Σπανού (ΝΔ) και του κ. Γκλέτσου (ΣΥΡΙΖΑ). Αυτές λοιπόν ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την συνέχιση της χρηματοδότησης της κ.Λινού, κ. Πολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: