Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δον Κιχώτες του διαδικτύου

  Κυνηγούμε διαδικτυακές σκιές .. 

Πλείστοι εκ των πληθυσμιακών στόχων που χρήζουν  πολιτικής αφύπνισης, είναι άφαντοι!! Δεν εισέρχονται στα μονοπάτια του διαδικτύου εξ αιτίας της τεχνολογικής άγνοιας ή οικονομικής αδυναμίας ή ακόμη ακόμη και αποστροφής!

Δεν ανοίγουν καν αυτό το παράθυρο επικοινωνίας. 

 


 

Κάποιοι άλλοι του μικροαστισμού προδομένοι εκ των ταγών τους, βιώνουν την εποχή της νεύρωσης, την κουλτούρα της παραλυσίας, το «ας πάνε στο διάβολο όλα». 

Ακόμη και η γνωστή συνθηματική χυδαιότητα των μετεμφυλιακών νικητών, το «πατρίς θρησκεία οικογένεια» διαγράφηκε -- απεδείχθη με τη υπερψήφιση του νόμου προστασίας της φυσικής διαστροφής των ομοφυλοφίλων στη Βουλή-- από τους μικροαστούς ως μη οφειλούμενο χρέος. 

Σύνθημα που έλιωσε σαν καραμέλα στα δόντια των χρηστών του. 

Σήμερα από τους άνεργους πεζοδρομιακούς περιπατητές, ως τους νευρασθενείς λουστραρισμένους της χρηματιστηριακής παραγωγής τζογαδόρικου χρήματος, υπερισχύει η κοινωνική δυναμική της συστημικής αναγκαιότητας. Κατανάλωση αντί παραγωγής. Για να μείνει αναπάντητο το ερώτημα πως διαβολο ζούμε;

Το  οξυγόνο της δημιουργικής ζωής,  μιας Ελλάδας που διαστελλόταν, αφαιρείται από τη νέα Ελλάδα της συστολής . Μη τύχει και αφυπνιστούν τα κουρέλια του κοινωνικού περιθωρίου και εξεγερθούν. Για να μείνει στο προσκήνιο το φωταγωγημένο λούστρο των ψευδαισθήσεων, από τα χειραγωγημένα "Μέσα" Μαζικού Εξευτελισμού ή Εγκλημάτων. 

Που ως εκ τούτων και επί της τεχνολογικής επανάστασης, πολλαπλασιάζεται νομοτελειακά ο αριθμός της  απροσάρμοστης πληθυσμιακής ομάδας, που θα ριχτεί στον σκουπιδοφάγο του πολιτισμικού μας νεροχύτη. 

Μοιάζει ο ψηφιακός αναλφαβητισμός που περιθωριοποιεί εκατομμύρια χειρόνακτες ως ο προαναγγελθείς θάνατός τους, που μάταια επιχειρείται να καλυφθεί από ψευδοδιλήμματα του τύπου: 

«Ασφάλεια ή ελευθερία», ωσάν η συνύπαρξή τους να είναι αδύνατη. 

Ή τα περί παιδείας και όχι μόρφωσης, κατά την οποία παράγονται εξειδικευμένοι αμόρφωτοι, για την βίαιη  εξακολούθηση της καπιταλιστικής λεηλασίας, υπό τη νέα μορφή των τοκογλύφων νεοταξιτών.. 

Η χρηματιστηριακή απάτη αντικατέστησε στον ανακαινισμένο κόσμο μας τον κλασσικό φθηνοτσιρικιτζή κυρ Παντελή.

Μεγεθύνθηκε ως εκ τούτου τόσο η απόσταση μεταξύ της άρχουσας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που: πλέον ελάχιστα απέχει από την εικόνα μιας διαστημικής μαύρης τρύπας η οποία: νομοτελειακά θα ρουφήξει μία από τις δύο ομάδες. Μπορεί και τις δύο..

Ματαιοπονούμε άρα άπαντες; ¨Η μήπως ως αποφάνθηκε ο Χατζηδάκις στον Κεμάλ του αυτός ο κόσμος δίχως αίμα δεν αλλάζει ποτέ;. Το μόνο βέβαιο είναι πως η  συνύπαρξή των δύο αυτών πολιτικών νομάδων  καθίσταται αδύνατη. Και πολιτικά ψυχιατρεία δεν υπάρχουν για να νοσηλευτούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: