Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ...ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ !!

 Τάχω παίξει Ξαφνικά τα κανάλια της λάσπης κατέστησαν εν μία νυκτί ειδικοί στους  «Αμις», τους «Μεννονίτες» και τους Παλαιοχριστιανούς. 

Πληθώρα οι ειδυλλιακές αναπαραγωγές των τηλεοπτικων φιρφιρίκων  επί της ζωής των όποιων παραθρησκευτικών οργανώσεων, σαν να ήταν έτοιμα μέλη τους ψεκασμένα απο καιρό. Ίσως γιατί σε σπήλαια ασκητικά εξ αιτίας της καπιταλιστικής νηστείας ζουν και αυτοί, αλλά κατακόρυφα. Τα λένε και πολυκατοικίες.


 

 Ριπές κατά ριπάς οι μαλακίες για τα λαγούμια μέρες τώρα με αφορμή το λαγούμι της Κορίνθου. 

Αλλεπάλληλα τα τροχιοδεικτικά πυρά  σε σχέση με τον ασκητικό τρόπο διαβίωσής τους. Πως τάχα η απομόνωσή τους συνδυάζεται με τις αρετές της λιτότητας, της σκληρής δουλειάς, της ευσέβειας και της αλληλοβοήθειας ή της αλληλεγγύης. 

Αναφορές στην ζωντανή έκφραση των οποίων, βασικό στοιχείο (τα στοιχειά αντιπροσωπεύονται από τους καναλοπνίχτες) είναι, ο θαυμασμός των πολιτικών μανιφέστων που εξαπολύει ένας πρωτόγονος. 

Της φυγής από τα εγκόσμια επί παραδείγματι. Της περιφρόνησης στην τεχνολογία και στον πολιτισμό. 

(Απορώ πως αναγνώρισε τη χρήση της κάμερας γιατί δεν ξέρεις κάτι αν είναι αν δεν ήξερες πως αυτό έπρεπε να είναι) 

Ποιοι εκθειάζουν την κοσμική αυτή παραμόρφωση; 

Οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία αποθεώνουν την τεχνολογία ως πανάκεια όλων των προβλημάτων όταν  όμως αυτή τεθεί υπό τις διαταγές της άρχουσας τάξης. Γιατί όταν της αφαιρεθεί, το θέμα μετατοπίζεται σε ανάθεμα, αφού θα έχει περάσει στα χέρια του περιθωριοποιημένου λαού.

Οι ίδιοι που θεωρούν, πως ότι τρώγουν μεταβολίζεται σε χρυσό, ενώ ότι τρώμε εμείς σε σκατά. 

Είναι αυτοί τώρα που ξαφνικά ονειρεύονται, αλλά δεν ορέγονται, μια ζωή ελεύθερη -- κάτι σαν τον Ταρζάν-- απεξαρτημένη από κάθε είδους τεχνολογικά βάρη και βαρίδια. Με αναφορές σε ψευδοδιλήμματα του τύπου ασφάλεια vs ελευθερία.

Είναι οι αρουραίοι του συστήματος που ασφυκτιούν στα υπό το καθεστώς των πλειστηριασμών κατακόρυφα σπήλαια των πόλεων, και που ωστόσο απολαμβάνουν το μίνιμουμ των υποδομών μιας αξιοπρεπούς ζωής. 

Απαιτήθηκαν, ως αποτέλεσμα του κινήτρου που καλείται ανθρώπινο δέος, χιλιετίες πολιτισμού για ν αποκτηθούν , ξορκίζοντάς τα σήμερα εν ονόματι ενός  παραθρησκευτικού μαλάκα του άκρατου ατομισμού. 

Παλαιοχριστιανοί των καναλιών και χάι τεκ της υπολογιστικής πειρατείας συναντήθηκαν σε ένα πεδίο δοξης λαμπρό. Τα τηλεοπτικά σκηνικά των αρρωστημένων φαντασιώσεων.  

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: