Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εκλογής ή μήπως θεατρικής παράστασης; Κασσελάκης ή Γεροβασίλη;

 

Το έργο το έχουμε ήδη δει. Déjà vu Κατά τους συμμάχους μας Αστερίξ της φυλής των Γαλατών. (μην επαναλαμβάνομαι με γαλλικά και ντραμς ανατράφηκα) Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γεροβασίλη οι εκλογές ανάδειξης προέδρου θα επαναληφθούν.. 

Ιδέα δεν έχω τι αναφέρει το καταστατικό τους ως προς την επαναληπτική προσφυγή στις κάλπες, αλλά και να είχα δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. 

Επειδή είναι κάτι πλέον του προφανούς ότι πρόκειται για Χολυγουντιανό σενάριο, τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του οποίου οι πάντες υποπτεύονται. Το καθεστώς απαιτούσε έναν φιλοδυτικό πρωθυπουργό. Okey. 

Οι Συριζαίοι του εξασφάλισαν ευθύς εξ αρχής έναν γνήσιο αυθεντικό Αμερικανό. Την "αβάσταχτη πολιτική ελαφρότητα του είναι" του Στέφανου Κασσελάκη .. Σημείο επί του οποίου ανεφύη το πρόβλημα. 

Το άτομο ως κάθε γνήσιο Αμερικανάκι που σέβεται τον εαυτό του ήταν -- πέραν των υπολοίπων ιδιαιτεροτήτων του -- πολιτικά ασυνάρτητο. Αυταπόδεικτο έτσι ότι το απήγαγαν νύχτα από τα Αμέρικαν Μπαρ (θυμάστε τον Παπαγιαννόπουλο;) και το ενθρόνισαν στην Κουμουνδούρου. 

Ουδέν του μαθήτευσαν επί του δράματος ενός λαού που εδώ και δύο δεκαετίες βιώνει έναν κοινωνικό ερειπιώνα και δεν έχει χιούμορ. 

Κυρίως μαύρο. 

Τον σταύρωσαν στον καναπέ επί εικοσιτετραώρου βάσης και τον υποχρέωσαν να παρακολουθεί πανελίστες ως δείγμα από το υπόδειγμα ενός λαού. 

Με τον πολιτικό αγωγιάτη του, τον Τσίπρα, να το διασκεδάζει. Όπως το διασκέδαζε κατά την αναστροφή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ επί του δημοψηφίσματος. Αλλά και την εισαγωγή του τρίτου μνημονίου. 

Μόνο που ο πυρήνας του Σύριζα δεν είχε συντεθεί από ατάκτως ερριμμένα εκλογικά υλικά. 

 Στην ήδη και όποια σοσιαλιστική συνείδησή του είχε προστεθεί δημιουργικά και ένα φορτίο από το αυθεντικό Πασόκ της τρίτης του Σεπτέμβρη. (εξαιρούνται οι επίγονοι εκσυγχρονιστές) Το οποίο ενώπιον των πολιτικών επιλογών του, επίσης δεν είχε και δεν έχει χιούμορ. 

 Για να γίνει επί των ιερών αυτών χωμάτων νομοτελειακά, η πυρηνική έκρηξη, πριν την αποφασίσουν οι Ρωσοι. Και να τελειώσει το κωλοχανείο που καλείται πληθυσμιακά υφήλιος. 

Ο εκφυλισμός έτσι ενός κόμματος ως η Ελβετία της πολιτικής ή εργοστασίου πολιτικής ανακύκλωσης, ήταν αναπόφευκτος. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του ωραίου δίχως χρέη στην Κουμουνδούρου ξεκίνησαν τα πίσω-γλέντια της φυλλοροής με τον τελευταίο να καλείται να κλείσει την πόρτα. 

Για να καταλήξουμε στο σήμερα όπου η νύχτα πάλι νύχτα ξημερώνει. 

 Επειδή οι πολιτικοί θεατρινισμοί τους έναν στόχο έχουν τον εγκλωβισμό του λαού στα δίπολα.. Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου. Γεροβασίλη ή Κασσελάκης.

 Με την ζωή μας να έχει καταχωρηθεί στον στοιχηματικό τζόγο.. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: