Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

AMEΡΙΚΑΝΙΕΣ

 

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί.. Οι λαοί δεν κατακτώνται μόνον δια των όπλων.. Αλλά κυρίως δια του πολιτισμού με μια αναίμακτη επιφανειακά διαδικασία. Έχει κατ’ εξακολούθηση συμβεί κατά το παρελθόν με πρώτους τους Ρωμαίους να δηλώνουν πως κατακτήθηκαν από τους ..κατακτηθέντες (Έλληνες.) Ποια μύγα με τσίμπησε; Διαχρονική είναι αλλά κατά καιρούς καθίσταται επιθετικότερη. Χάλογουιν καλείται κι έρχεται να προστεθεί στις αμερικανικής έμπνευσης --εξωγήινων υπάρξεων-- κινηματογραφικές ταινίες, με τις ανθρωπίδες, που αντί αίματος, στις φλέβες τους κυλά βαλβολίνη μηχανής. 


 

 

Τι είναι αυτή η νέα μαλακία που τα τηλεοπτικά σούργελα προμοτάρουν από τις εκπομπές τους; 

Μια ειδωλολατρικών ριζών Κέλτικη ψύχωση κατά την οποία βάφονται σαν καλικάτζαροι για να τρομάζουν και να τρομάζονται.. Φωτισμένες κολοκύθες, φαντάσματα, μάγισσες επί της ιπτάμενης σκούπας τους γιατί κατανάλωσαν τόνους ατροπίνης (προκαλεί αισθήματα πτήσης για όποιον δεν γνωρίζει) από τις βρασμένες τσουκνίδες και άλλα παρεμφερή για να προκαλέσουν ηλεκτρικό γέλιο δια μέσου της πρίζας. 

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και την αποσπασματική χρήση λέξεων της αγγλικής, όπως το μπεκ της μηχανής, για να υποδηλώσει την «διάχυση» ή το εφεύρημα της «ενσυσυναίσθησης» υποκαθιστώντας άνευ αποχρώσας αιτίας το «γνώθει σαυτόν», αντιλαμβάνεται στο φτερό πως εμπρός μας εξελίσσεται ένα σχέδιο, όχι αποκλειστικά πληθυσμιακού αφανισμού, αλλά κυρίως πολιτισμικού. Αν έτσι σας χτυπήσει την πόρτα κανένας χαλογουινίστας τραβήξτε του μια φάπα και στείλτε τον στον διάβολο.. 

 ............................... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: