Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

ΕΛΛΑΣ --- ΤΟΥΡΚΙΑ

 Σταθερά πελατάκια ή πελταστές αν θέλετε των ΗΠΑ!! Για να ζουν αυτοί ακόμη καλλίτερα από το καλά μ' εμάς στον προθάλαμο της καταστροφής

........................

 


«Μία σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και για την ελληνική διπλωματία», γιατί «επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων» δήλωσε ο Μητσοτός που έβαλε την χώρα στην σειρά απόκτησης των F35. 

(να σημειώσω σε πρόσφατη δήλωσή του Ρώσος πιλότος τόνισε πως αυτά τα έχουμε για πλάκα και ακόμη: Γερμανός ειδικός επί των εξοπλισμών ανέφερε σε απάντηση ερωτήματος αμερικανού πιλότου τι θα συνέβαινε αν βλέπαμε έναν ρωσικό πύραυλο κίνζαλ ότι: Αν τον έβλεπες θα ήσουν ήδη νεκρός!!)

Η Ελλάδα μπαίνει στη σειρά για την απόκτηση έως και 40 αεροσκαφών F-35, με τον Μητσοτάκη να πανηγυρίζει για την απόκτηση «δωρεάν» αμερικανικών φρεγατών, μόλις δύο μεταγωγικών C-130, και θωρακισμένα οχήματα.

Δύο αναγκαίες και κρίσιμες διευκρινήσεις:

Πρώτο, τα αεροσκάφη F35 φέρουν μηχανισμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να μένουν στον έλεγχο του κατασκευαστή, δηλαδή των ΗΠΑ. Στην περίπτωση αυτή, το ποιους θα αναγνωρίζουν ως εχθρούς δηλαδή τα F35, θα το συναποφασίζει η ελληνική με την αμερικανική κυβέρνηση! 

Όσον αφορά το συνολικό κόστος των 40 αεροσκαφών (εξοπλισμός, εγκαταστάσεις, κόστος συντήρησης των αεροσκαφών κλπ), αυτό –σύμφωνα με εκτιμήσεις και δημοσίευση του Δικτύου Σπάρτακος– ανέρχεται στα 8,6 δισ. ευρώ!

Δεύτερο, αλλά και η «δωρεάν» βοήθεια μόνο τσάμπα δεν είναι. Καταρχάς τα μέσα που δίνουν οι ΗΠΑ είναι απ’ αυτά που έχουν αποσύρει, άρα θέλουν επισκευές, εξοπλισμό, συντήρηση και προσωπικό. 

Δένουν την Ελλάδα για δεκαετίες στην αμερικανική εξοπλιστική βιομηχανία. Και το χειρότερο: Θα αποτελέσουν υλικά για τη συμμετοχή της χώρας σε επιθετικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που θα βάλει σε κίνδυνο τους φαντάρους αλλά και την ειρήνη. 

Εξάλλου και στην παροχή τους από τις ΗΠΑ, όπως και των αεροσκαφών σε Ελλάδα και Τουρκία, υπογραμμίστηκε το κριτήριο πως έτσι δυναμώνει το ΝΑΤΟ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: