Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΙΛΟΙ, ΚΑΝΑΓΙΕΣ, ΜΟΙΡΑΙΟΙ

 Ο Ιερός μας βράχος στα χέρια μιας ανίερης κυβέρνησης..

 ......................

 


Όποιος πρόλαβε να θαυμάσει τ' άσπρα σαν περιστέρια μάρμαρα των μνημείων μας τον κύριο είδε.. Μακρινό όνειρο πλέον μια επίσκεψη στην Ακρόπολη κι όποιος το έκανε ή προνοητικός ήταν ή τυχερός. Από τούδε και στο εξής δεν θα επαρκεί ούτε ένα ολόκληρο ημερομίσθιο για το πιο από κοινού με τις πυραμίδες εμβληματικό μνημείο της ανθρωπότητας. 

Ο ιερός βράχος στα χέρια της πλέον ανίερης κυβέρνησης. Στα τριάντα ευρώ το εισιτήριο από είκοσι που το είχε ορίσει ο Σύριζα χτίζοντας το σκαλοπάτι ν' ανέλθει η ελεεινή κυβέρνηση του Μητσοτάκη. 

Αρνούνται τα πολιτικά αποπλύματα μια ηθική και ιστορική υποχρέωση κάθε ελληνικής οικογένειας. Την επίσκεψη στο θαύμα των θαυμάτων.. 

Και βεβαίως σε όλες. 

Γιατί οι άθλιοι κατά τον τρόπο αυτό το παραδίδουν στους φραγκάτους, που σας βεβαιώ όχι μόνον δεν την έχουν επισκεφθεί, αλλά δεν ξέρουν ούτε κατά που πέφτει. 

Τι στόχο είχαν;

Την αύξηση των εσόδων από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων κατά 60%, ώστε να είναι περίπου «αυτοχρηματοδοτούμενη» η συντήρηση και ανάδειξή τους, την ώρα που το κράτος αποχωρεί με ελαφρά πηδηματάκια από τις υποχρεώσεις του απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά.Ρε ουστ κοπρόσκυλα

 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: