Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ

 

Δεν είναι οι μετανάστες δράστες του μεγαλύτερου ποσοστού των μαζικών δολοφονιών..Από τον Μπρέϊβικ της Νορβηγίας ως τον Κόζακ της Πράγας είναι λευκοί που βαφτίστηκαν ή ήταν ψυχασθενείς.. Τι κρύβουν δι αυτού; Πως είναι η καπιταλιστική πολιτεία που δια της νομοθεσίας προετοιμάζει το έγκλημα με τους δράστες να το εκτελούν. Γιατί; Βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό παλιομάκες ξυπνήστε..

 ................


 

Σύμφωνα με την αμερικανική έρευνα όλοι οι δράστες στα κολέγια είχαν ιστορικό ψυχικής ασθένειας και αυτοκτονούσαν είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού. Το 78% βίωσε παιδικό τραύμα και είχε ποινικό μητρώο. 

Το 44% υπηρέτησε στο στρατό. Το 56% των δραστών ήταν μετανάστες, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τους μαζικούς πυροβολητές στο σύνολό τους, εκ των οποίων το 15% ήταν μετανάστες. 

Ο συνιδρυτής του Violence Project Τζέιμς Ντένσελι έχει αναφέρει ότι «μπορεί κάλλιστα οι μη λευκοί μετανάστες να αισθάνονται πολύ αποκομμένοι από την πανεπιστημιακή ζωή. Μπορεί να υποφέρουν από ρατσισμό ή αποκλεισμό, μπορεί να αισθάνονται αποξενωμένοι. 

Και αυτοί, γνωρίζουμε, είναι παράγοντες κινδύνου για τέτοιου είδους πυροβολισμούς. Πέρα από αυτό είναι απλά η φυλή», είπε. Το 1/3 των δραστών στο κολέγιο ήταν λευκοί, το 44% ήταν Ασιάτες και το 22% ήταν άλλες μειονότητες. 

Ο μέσος όρος ηλικίας ενός δράστη αμερικανικού κολεγίου ήταν 28 ετών. 

Ο ειδικός σε μαζικούς πυροβολισμούς σε κολλέγια και σχολεία καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Clemson Robin M. Kowalski, αναφέρει ότι στη πλειονότητα των ανθρώπων που επιτίθενται σε σχολεία είναι λευκοί, άνδρες, έχουν μέση ηλικία 15 ετών, αισθάνονται περιθωριοποιημένοι ή εκφοβισμένοι και χρησιμοποιούν τα γεγονότα για να αυτοκτονήσουν. Και τείνουν να προέρχονται από το εσωτερικό της σχολικής κοινότητας, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: