Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΟΣΟ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ...

 ΣΤΗ ..ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Τ' ΑΓΓΟΥΡΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!!

 .................

 


Απερίγραπτες είναι οι μαλακίες που ηχοβολούνται από τα Μέσα Κοινωνικής Αποχαύνωσης. Παρά την κάθιδρη προσπάθεια των κατά συρροή και εξακολούθηση τηλεοπτικών εκσπερματώσεων, είναι φύση αδύνατον ν' αποκρυφτεί ο οδοστρωτήρας της ακρίβειας που ισοπεδώνει τα νοικοκυριά.

   Σε υπερδιπλάσιο ποσοστό εκτινάχτηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο  σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.  Τον Οκτώβριο ο τιμάριθμος διαμορφώθηκε στο 3,4% από 1,6% τον Σεπτέμβριο, 2,7% τον Αύγουστο και 2,5% τον Ιούλιο.

Συχνά πυκνά επανερχόμαστε στις αιτίες βάσης που ο «πληθωρισμός των φτωχών» είναι πάντα υψηλότερος από τον γενικό.

Τα διαθέσιμα στοιχεία για τις τιμές της ενέργειας από τον περσινό Οκτώβριο, την υποδεικνύουν ως κύριο παράγοντα πίσω από τον υψηλό πληθωρισμό Γαλλίας και Σλοβακίας (αυξήσεις 5% και 5.5% αντιστοίχως). 

Υπενθυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο η πτώση στις τιμές της ενέργειας ήταν ο κύριος παράγοντας που απέκρυπτε τις άνω του 5% αυξήσεις σε τρόφιμα, ένδυση-υπόδηση και υγεία 2022-2023 (στοιχεία δείκτη τιμών καταναλωτή ΕΛΣΤΑΤ). 

Το μεταπλημμυρικό «θαύμα Σεπτεμβρίου» όμως έγινε δυνατό με μια συνολική μείωση στις τιμές ενέργειας κατά 18,3% σε σχέση με πέρυσι, με βάση τα στοιχεία της Eurostat. Η αντίστοιχη μείωση από τον περσινό Οκτώβριο εκτιμάται σε 6,9% — και έρχεται ο χειμώνας.

Καλώς τον δεχτήκαμε από την ....σωστή πλευρά της ιστορίας.. Όσο θα ξημερώνει τ' αγγούρι θα μεγαλώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια: