Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Έρχονται και τα «εκδοτικά pass» για τα περιφερειακά ΜΜΕ. Πάντα στο πλευρό των εκδοτών, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον οικονομικό έλεγχο των μίντια με νέες ενισχύσεις. Αυτή τη φορά ετοιμάζονται voucher για την ψηφιακή στήριξη των εκδοτών της περιφέρειας, τα οποία θα διατίθενται για επιλεγμένες δαπάνες αγοράς ψηφιακού εξοπλισμού στις εφημερίδες, αλλά και ενίσχυσης του ψηφιακού μάρκετινγκ. 


 

Οι πρώτες αλλαγές και απομακρύνσεις Στο Κόκκινο έδωσαν το στίγμα της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ του κόμματος. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν και πόσο θα στηριχτεί το μιντιακό συγκρότημα, κυρίως η εφημερίδα της Αυγής, αν και η διεύθυνση της Left Media δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Με τις εξελίξεις αυτές φαίνεται πως σχετίζεται και η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα i-eidiseis η οποία θεωρούνταν πως πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το εκδοτικό συγκρότημα του Μέρντοχ είναι η πρώτη επιχείρηση ΜΜΕ που προτίθεται να παραχωρήσει το ειδησεογραφικό περιεχόμενό της στις εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp, η συμφωνία θα επιφέρει υψηλά κέρδη για τον όμιλο. Αντιθέτως, πολλά διεθνή ΜΜΕ εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για την είσοδο του ΑΙ στη βιομηχανία της πληροφόρησης. Αντίστοιχη είναι και η στάση διεθνών δημοσιογραφικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: