Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΥΘΕΣΙΩΝ ΤΟΥ

 Ο Βορίδης στον Εκόνομιστ: " Δεν αρέσουν οι ιδέες της αριστεράς"

 ...........................

Ολόκληρη η κοινωνική ιστορία ήταν είναι και θα παραμείνει μια πάλη των τάξεων φασιστοειδές (Καρλ Μαρξ) Εκτός και αν το συγκεκριμένο φασιστοειδές μετρώντας την σκιά του για μπόι θεωρεί εαυτόν ψηλότερο του παγκοσμίως τεράστιου φιλοσόφου οι θέσεις του οποίου καταγράφονται σε μαρμάρινες πλάκες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

.......................

 Στη φωτό ο ακροδεξιός Χάνιμπαλ με το τσεκούρι του όταν φαντασιωνόταν τον διάδοχο του Χίτλερ

 ............


 

Για την ήττα των ιδεών της Αριστεράς σε εγχώριο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, έκανε λόγο ο άλλοτε τσεκουροφόρος υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στην ομιλία του στο συνέδριο του Εconomist, παραδεχόμενος ότι η διάκριση και η αντίθεση ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά παραμένει ισχυρή και ότι δεν έχει ατονήσει. 

O Βορίδης τεκμηρίωσε την άποψή του, αναφερόμενος κυρίως, στις θέσεις της Δεξιάς για το μεταναστευτικό, για την οικονομία, για τη φορολογία των επιχειρήσεων, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις αντιεγκληματικές πολιτικές, αναφέροντας πως τα τελευταία χρόνια στα θέματα αυτά έχει αλλάξει η οπτική των πολιτών και έχει υποχωρήσει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς..

Ο υπουργός Βορίδης συμπεραίνει ότι η Αριστερά αντιμετωπίζει στρατηγικό πρόβλημα, με την έννοια ότι δεν αρέσουν πια οι ιδέες της. Βέβαια, παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται για οριστική νίκη της Δεξιάς αλλά για διαλεκτική πάλη που θα διεξάγεται επ’ αόριστον. Μάλιστα, ο Βορίδης και εν γένει οι θεωρητικοί της Δεξιάς φρονούν ότι στον τρέχοντα χρόνο, μη προβλεπόμενης διάρκειας, η Αριστερά θα αντιμετωπίσει στρατηγικό πρόβλημα, αφού δεν αρέσουν πια οι ιδέες της. Η λύση, όμως, δεν εξαρτάται από επιμέρους αλλαγές στην τακτική της, από την αντικατάσταση του αρχηγού, από νέα συνθήματα κ.ο.κ. Απεναντίας, φρονούν ότι αναγκαία για την Αριστερά είναι η υιοθέτηση μιας νέας, διαφορετικής στρατηγικής, ελκυστικής στις μάζες που επηρεάζονται από αριστερές ιδέες.

Όμως οι επαναστατημένοι λαοί δεν έχουν χρεία των νουθεσιών Βορίδη και των ομοιοβαρών του. Στρατηγική αναπότρεπτη της αριστεράς που τους εκφράζει πολιτικά είναι η επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας και η εγκαθίδρυση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας προσαρμοσμένης ασφαλώς στις τρέχουσες αντικειμενικές συνθήκες. 

Αυτή η στρατηγική της εργατικής τάξης δεν είναι απλώς ιδεολογική σύλληψη ή και φαντασιακό εύρημα στρατηγικής και τακτικής, όπως ορέγεται ο Βορίδης. Είναι αναγκαιότητα που απορρέει από την αντικειμενική βασική αντίθεση της καπιταλιστικής κοινωνίας που λύνεται με την επαναστατική πάλη και τη νίκη της, η οποία οδηγεί στην εγκαθίδρυση των λαϊκών δημοκρατιών. Ξύπνα Βασίλη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: