Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

 Με ταχύτητες πέντε έως δέκα χιλιομέτρων οι συρμοί ως να καίγουν κάρβουνο!! Διαφορετικά αναμένουν τους επιβάτες νέα Τέμπη. Είδες σανοφάγε καπιταλισμός τι σημαίνει ή να σε στείλω στο ΚΚΕ για εντατικά φροντιστήρια..

...........................

 


 

Τα ξύλα που υποστηρίζουν τη γραμμή είναι «σάπια», όπως λένε οι τεχνίτες, αποτελώντας ένα διαρκή κίνδυνο για τους διερχόμενους συρμούς. 

Απόδειξη της οριακής κατάστασης της υποδομής είναι ότι μεταξύ Ρίου και Αγίου Ανδρέα οι συρμοί του Προαστιακού αναγκάζονται να ρίχνουν την ταχύτητά τους ακόμα και στα ...6 ή τα 10 χιλιόμετρα την ώρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Από το υπόμνημα 1036 που λαμβάνουν οι μηχανοδηγοί και αποτελεί ουσιαστικά το δελτίο βραδυποριών, προκύπτει ότι την Τετάρτη, ημέρα που σημειώθηκε ο μερικός εκτροχιασμός του συρμού του Προαστιακού, οι οδηγίες ανέφεραν ταχύτητες από 6 έως 55 χιλιόμετρα την ώρα στα περισσότερα και μόνο σε λίγα τμήματα ταχύτητες 60 και 65 χιλιομέτρων. 

Πρακτικά βραδυπορίες σε όλο το μήκος της γραμμής, η οποία ουσιαστικά θεωρείται ακατάλληλη για την ανάπτυξη κανονικών ταχυτήτων. Στις παρατηρήσεις αναφέρονταν ως προβλήματα η κατάσταση της γραμμής, τα κλειδιά, η κατάσταση των καμπυλών και των αλλαγών, η κατάσταση γέφυρας και η ύπαρξη ισόπεδης διάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: