Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ; ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ!!

 Κατρακυλά παλιομαλάκες η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής του θανάτου σας.. Η κηδεία είναι ασύμφορη.. Μπορείτε να σταθείτε στην ουρά αναμονής για τα μπάζα!!!

.................

 Μέτωπο με ασφαλισμένους ΔΕΚΟ και τραπεζών για τις ασφαλιστικές παροχές ανοίγει το υπουργείο Εργασίας, ανακοινώνοντας την προσπάθεια ενοποίησης των κανονισμών, φέρνοντας παραδείγματα διαφορών στα... έξοδα κηδείας ● Οι περικοπές θα περιλαμβάνονται στο αμέσως επόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του 2024. 

.................................

 


Δραστικές περικοπές παροχών σε πρώην Ταμεία που ναι μεν έχουν συγχωνευτεί στον ΕΦΚΑ, αλλά συνεχίζουν να διέπονται από διαφορετικούς κανονισμούς, προανήγγειλε χθες, από το βήμα της Βουλής και κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αδωνις Γεωργιάδης. 

Οι περικοπές θα περιλαμβάνονται στο αμέσως επόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του 2024 και στο στόχαστρο αναμένεται να βάλει παροχές ασφαλισμένων και συνταξιούχων των αποκαλούμενων στο παρελθόν «ευγενών» Ταμείων από τον χώρο των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, με εξαίρεση αυτό της Τραπέζης της Ελλάδος, που διέπεται από τις αρχές και τους κανόνες των Κεντρικών Τραπεζών. 

Και πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Μουλκιώτη με θέμα «Ανολοκλήρωτη έκδοση ενιαίων κανονισμών ασφάλισης και παροχών του e-ΕΦΚΑ από το 2016» ο υπουργός Εργασίας έδωσε ένα πρώτο παράδειγμα για το τι σημαίνει ο ενιαίος κανονισμός παροχών και τι επιπτώσεις θα έχει π.χ στα έξοδα κηδείας των δικαιούχων του ΤΑΠ-ΟΤΕ: 

 «Αν είσαι από το πρώην ΙΚΑ, δικαιούσαι 750 ευρώ. Αν είσαι από το Δημόσιο, 1.000 ευρώ. Και αν είσαι από τον ΟΤΕ, 1.600 ευρώ. Και οι τρεις αυτοί είναι σήμερα ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ. Πληρώνουν τα ίδια. Αλλά δεν παίρνουνε τα ίδια. Αρα πολύ λογικά λέτε, πρέπει να παίρνουν τα ίδια. 

Αντιλαμβάνεστε, φαντάζομαι, ότι οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΟΤΕ, που παίρνουν τα 1.600, είναι πάρα πολύ λίγοι. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν τα 1.000 είναι πάρα πολλοί. Και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που παίρνουν τα 750, ακόμα περισσότεροι. 

Εάν με τον ενιαίο κανονισμό παροχών πάνε όλοι στα 1.600, προφανώς δεν βγαίνουν τα νούμερα. Το καταλαβαίνετε αυτό. Αρα αυτό θα σήμαινε ότι πρέπει να συναντήσουμε το 750, το 1.000 και το 1.600 σε έναν μέσο όρο. Αυτό θα μας πει η επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: