Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΤΖΑΚ ΠΟΤ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ

 Δύο στα δύο πέτυχε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την περιβόητη ανάκτηση της «επενδυτικής βαθμίδας». 

Τι είπε; 

Οτι είναι «σφραγίδα ανάκαμψης (...) εν μέσω παγκόσμιων αναταράξεων» που «επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας άφησε οριστικά πίσω την πολύχρονη κρίση». 


 

Δεν ξέρουμε ποιος από τους Ευρωπαίους εταίρους του άκουσε τον πρωθυπουργό και δεν έξυσε με απορία την κούτρα του με τις ...γκαραντί προβλέψεις του, και ενώ η αβεβαιότητα σκεπάζει την οικονομία της ΕΕ και ολόκληρου του πλανήτη. 

Σαν να είναι η ελληνική οικονομία σε γυάλα και αρκεί η αξιολόγηση ενός «οίκου» για να εξαφανίσει την κρίση! Πόσο μάλλον όταν όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η ΕΕ είναι ήδη σε ύφεση και ότι οι εξελίξεις δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο. 

Ακούστηκε όμως και το άλλο «ανέκδοτο», ότι «το κυβερνητικό σχέδιο αποδίδει καρπούς, με επενδύσεις και ανάπτυξη αυξάνει τον δημόσιο πλούτο (...) μετατρέποντας, έτσι, τη συλλογική ευημερία σε ατομική προκοπή». 

Κι αυτό το λέει όταν η θετική αξιολόγηση της «S&P» βασίστηκε στα ματωμένα πλεονάσματα και στις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη συνέχισή τους, στην «ανταγωνιστικότητα», που βασίζεται πάνω στα αντεργατικά μέτρα για την ένταση της εκμετάλλευσης, όπως και στην υλοποίηση των δεκάδων προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, που στρώνουν «χαλί» κερδών στους επενδυτές, στέλνοντας βαρύ λογαριασμό στον λαό. 

Αυτό κι αν το πέτυχε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: