Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΑΣ ΕΜΦΥΛΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΕΚΩΛΑ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΣΑΡΩΤΙΚΑ..

......................


Τους καταγγέλλει ο επανεκλεγείς για τρίτη πενταετία Δήμαρχος, ο Σίμος ο Ρούσος της ΑνταρσΥας πως απουσίαζαν επιδεικτικά από την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Πράξη που αμαυρώνει ακόμη και την ψήφο των πολιτών που τους επέλεξαν!! Προς τι έκπληξη Δήμαρχε; Τι ανέμενες δηλαδή από τα υποπόδια του εφιάλτη νούμερο δύο;  Χορευτικές πιρουέτες από τους κώλους πολιτικών μαϊμούδων;

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου 

 

 

 

 Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η παράταξη της κ Αγαπητού απουσίασε επιδεικτικά από το δεύτερο μέρος του επίσημου εορτασμού, την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. 

Το ακραίο θεσμικό ατόπημα, μπορεί να είναι σύμφωνο με την αντίληψη του μέντορά της, ότι "δεν θα ξεμπερδέψει ο κ Ρούσσος μαζί τους",ακόμη κι αν εκλεγεί. Συνιστά όμως ευθεία προσβολή στον επίσημο εθνικό εορτασμό, όπως έχει καθιερωθεί στο Χαλάνδρι επί δεκαετίες. 

Το μνημείο που στέκει στο Χαλάνδρι τουλάχιστον 20 χρόνια, τιμούσε ΠΑΝΤΑ με κατάθεση στεφάνου η ΕΚΑΣΤΟΤΕ δημοτική αρχή στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ουδείς διανοήθηκε ποτέ να τον αμαυρώσει, όπως πράττει ανερυθρίαστα η κ Αγαπητού. 

Η απαξίωση της Εθνικής Αντίστασης, που έχει αναγνωρισθεί και εορτάζεται με νόμο από το 1982, οι συνεχείς επιθέσεις στον δήμαρχο Χαλανδρίου για την οφειλόμενη απόδοση τιμών σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην τριπλή ξενική κατοχή, δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι "η μάχη της μνήμης ενάντια στην λήθη είναι αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" 

Δυστυχώς για την νέα ηγετική ομάδα της δημοτικής της παράταξης, οι φωτογραφίες και τα βίντεο των εορτασμών κατά την διάρκεια των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση είναι διαθέσιμα. Και οι δύο δήμαρχοι της παράταξης τους, κκ Γ Ζαφειρόπουλος και Γ.Κουράσης, ως άλλωστε όφειλαν, παρευρίσκονταν ανελλιπώς σε όλες τις καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης ενώ κατά την διάρκεια των παρελάσεων πάντοτε ακούγονταν αντάρτικες μελωδίες. 

Η ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξής τους στα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, μετά την αποχώρηση του κ Γ Κουράση, γεννά μόνο θλίψη. Δυστυχώς για αυτούς, αποδείχθηκε περίτρανα, ότι οι πολίτες του Χαλανδρίου δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τις κραυγές του Εθνικού διχασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: