Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

 ...ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΘΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ.. 

..................

 

Το έχω γράψει κατ' επανάληψη: Οι υπερατλαντικοί δολοφόνοι παρακμάζουν και θέμα και ανάθεμα είναι αν κατά τον επιθανάτιο ρόγχο τους παρασύρουν στον όλεθρο και τον άνθρωπο

.................

 


Οι ΗΠΑ απέρριψαν τις παγκόσμιες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η «σωστή απάντηση αυτή τη στιγμή». Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, αντιπρότεινε τη Δευτέρα (30/10) «παύσεις» προκειμένου για να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. 

Επί του παρόντος, οι προμήθειες τροφίμων, νερού, καυσίμων και φαρμάκων για τα 2,2 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας είναι επικίνδυνα ελάχιστες. Το Ισραήλ έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι να διαλυθεί η Χαμάς. 

«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία… αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Κίρμπι δήλωσε βέβαιος ότι περισσότερα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα μπορέσουν να εισέλθουν στη Γάζα μέσω Αιγύπτου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν μιλήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση για την αύξηση του αριθμού των φορτηγών που περνούν τα σύνορα κάθε μέρα σε περίπου 100. Περίπου 45 φορτηγά εισήλθαν στη Γάζα μέσω του αιγυπτιακού περάσματος της Ράφα την Κυριακή (29/10), δήλωσε ο Κίρμπι, και παραδέχτηκε ότι «θα χρειαστούν περισσότερα». 

«Γνωρίζουμε ότι ακόμη και αυτό, που αποτελεί δραματική βελτίωση σε σχέση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, δεν είναι αρκετό», είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

 Ο Φιλίπ Λαζαρίνι, ο γενικός επίτροπος της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), δήλωσε προηγουμένως στο BBC ότι περίπου 500 φορτηγά την ημέρα εισέρχονταν στη Γάζα πριν από την έναρξη του πολέμου. 

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι στο Ισραήλ και 229 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς. Περισσότεροι από 8.300 άνθρωποι -ανάμεσά τους τουλάχιστον 3.450 παιδιά- στη Γάζα έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών αντιποίνων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας 

Την περασμένη εβδομάδα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε με συντριπτική πλειοψηφία άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η οποία απορρίφθηκε οργισμένα από το Ισραήλ. Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα; 

Τη Δευτέρα (30/10), ο Λαζαρίνι διαμήνυσε ότι το σύστημα παροχής βοήθειας θα αποτύχει «εάν δεν υπάρξει πολιτική βούληση ώστε η ροή των προμηθειών να αποκτήσει νόημα και να ανταποκρίνεται στις πρωτοφανείς ανθρωπιστικές ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: