Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΣΦΑΓΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Βόμβες ενός τόνου ισοπέδωσαν προσφυγικό καταυλισμό!! Κάποια στιγμή οι δολοφόνοι του Ισραηλινού κράτους θα σταθούν ενώπιον ή του ιστορικού ή του φυσικού τους δικαστή.. Μαζί και ο εσχατόγηρος

 ....................


 

Για πάνω από 400 νεκρούς και τραυματίες κάνει λόγο ο αρχικός απολογισμός υπηρεσιών στη Γάζα 

● Πολλά θύματα εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια, καθώς δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν 

● Σαν ισχυρό σεισμό ένιωσαν οι κάτοικοι τους βομβαρδισμούς 

● Από το χτύπημα στο αραβικό νοσοκομείο Άλ Άχλι, στις 17 Οκτωβρίου, είχε να σημειωθεί τέτοιου εύρους και στόχου επίθεση 

 

«Είναι μια τεράστια σφαγή. Είναι δύσκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταστραφεί εδώ», αναφέρει ο δημοσιογράφος του Al Jazeera, περιγράφοντας από το σημείο της καταστροφής, τις εικόνες μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που εξαφάνισαν σχεδόν τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. 

Διασώστες και εθελοντές με γυμνά χέρια αναζητούν αγωνιωδώς επιζώντες κάτω από τεράστιες ποσότητες σκυροδέματος. 

Πολλά από τα θύματα είναι και πάλι, γυναίκες και παιδιά. 

Ο θρήνος εκκωφαντικός, όπως νωρίτερα, στη διάρκεια των βομβαρδισμών, οι ήχοι των πολεμικών αεροσκαφών, των πυραύλων και των τανκς. 

Η σημερινή μαζική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ακολουθεί αυτήν σε αραβικό νοσοκομείο, στις 17 Οκτωβρίου. 

Η κατάσταση στο κοντινό Ινδονησιακό Νοσοκομείο που υποφέρει από την έλλειψη καυσίμων, φαρμάκων, υλικών νοσηλείας και χειρουργείων, ιατρικών πόρων και προσωπικού είναι απελπιστική. Οι ασθενείς και οι τραυματίες κείτονται στο πάτωμα, αφού δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια για να φιλοξενήσουν τον τεράστιο αριθμό των θυμάτων, πολλώ δε μάλλον να τους περιποιηθούν και να τους σώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: