Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΟΥ

 Αρνητικό κέρδος.. Τι να κάνω την πρόωρη αποκάλυψη αφού μοιάζει με ακάλυπτη επιταγή, όταν ζω σε μια χώρα που δεν μπορεί να την εξαργυρώσω; Τι είχα αποκαλύψει; Πως  ο Μενέντεζ είναι ένα ακροδεξιό Κουβανικό λαμόγιο  και πως είναι δις υπόδικος.. 

Κι όσο για τους Μιντιακούς οχετούς; Όσοι απ' αυτούς το γνώριζαν -- αν το γνώριζαν κάποιοι-- το έκαναν γαργάρα ώσπου όταν αυτό πέρασε από τα ψιλά στα χοντρά και υποχρεώθηκαν μετά βαθύτατης λύπης τους να το ανακοινώσουν, αγχώθηκαν!! 


 

 

Προς στιγμήν.. Κι άρχισαν οι κλάψες και οι πεφτοσυννεφάκηδες.. " Πέφτουμε απ' τα σύννεφα τέτοια πράγματα να συμβαίνουν στο λίκνο της αστικής «δημοκρατίας", Ξέρετε αυτή τη γνωστή για τις ...«αρχές» και «αξίες» της. Με τις αναλύσεις να «δίνουν και να παίρνουν» για το τι θα αλλάξει στα Ελληνοτουρκικά και στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας. Παίρνει έτσι η αυταπάτη ή ο εμπαιγμός άλλο δρόμο.

Μόνο παλιομαλάκες που η απάντηση κρύβεται στο ότι τίποτα δεν αλλάξει, ούτε τώρα που μυξοκλαίνε για τον ...φιλέλληνα γερουσιαστή, ούτε πριν, που πούλαγαν «σανό» για τον «Αη Γιώργη που κατατρόπωνε τον καταραμένο όφη». 

Οι εξελίξεις καθορίζονται σταθερά από τους ανταγωνισμούς και τους συμβιβασμούς στη διατήρηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με τα ανάλογα ανταλλάγματα. Και βεβαίως από τα σχέδια ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή απέναντι στους ανταγωνιστές τους από Κίνα και Ρωσία. 

Το θρίλερ Μενέντεζ χρειάζεται όμως και ...ποπ κορν. 

Γι' αυτό ορισμένα «τζιμάνια» θυμήθηκαν πάραυτα πως ο Μενέντεζ «είναι ο Τζόρνταν του ελληνοαμερικανικού λόμπι» (!) αλλά η ομάδα - λέει - έχει κι άλλους. Ποιους; 

Τους Ελληνοαμερικανούς βουλευτές, που ούτε καλημέρα δεν γνωρίζουν στα Ελληνικά και που πρότειναν μέσα στο καλοκαίρι να γεμίσουν με αμερικάνικες βάσεις και τα νησιά του Αιγαίου! 

Οπότε... όλα καλά: Η ευρωατλαντική προπαγάνδα «ξανά προς τη δόξα τραβά», οι διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά τρέχουν «πιο γρήγορα κι απ' τη σκιά τους» και η χώρα «αναβαθμίζεται» σταθερά σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με τον λαό στο στόχαστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: