Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ

 

Το μη αναστρέψιμο: Προχθές το βράδυ κατά φωτοτυπική επανάληψη του εγκλήματος ενάντια στον Άλκη Καμπανό ένα νεο παλικάρι πέφτει άψυχο από τα μαχαίρια και τους λοστούς που κρατούσαν τα κρύα χέρια Κροατοφασιστων της Ουστάσε. 

Προηγουμένως οι ανθρωπίδες είχαν διασχίσει χιλιόμετρο το χιλιόμετρο την Εθνική οδό ανενόχλητοι. 

Ούτε ένας έλεγχος ούτε μια προληπτική έρευνα στάχτη στα μάτια του κόσμου. 


 

Όπως αυτές που κάνουν κατά ριπάς στους εξεγερμένους μαθητές επί παραδείγματι. Όταν αυτοί διεκδικούν το αυτονόητο. Χρηματοδότηση της παιδείας. Ή στους υγειονομικούς όταν διαδηλώνουν με τις άσπρες μπλούζες για τη βελτίωση της περίθαλψης. 

Κάτι που επανέλαβαν και χθες κατά των κινητοποιημένων συνδικάτων της Αττικής απαιτώντας απόρσυση του νομοσχεδίου εκτρώματος. Ναι αυτό που προβλέπει ως και φυλακίσεις απεργών για να διασφαλιστούν τα κέρδη της εργοδοσίας..

Και το πλέον ελεεινό. 

Την ώρα  που οι ναζί Κροάτες με τους Ελληνες συνεργούς τους επιτίθονταν σε οικογένειες με παιδιά και περαστικούς, ένα μόλις χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της δολοφονίας, στο Πάρκο Δρακοπούλου, βρίσκονται μόνιμα παρκαρισμένες δύο κλούβες των ΜΑΤ, για να φυλάνε την «ανάπλαση» της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη.!!! 

Όμως αυτές είναι οι προτεραιότητες του καπιταλιστικού κράτους. 

Κράτους που από κάθε πόρο του ξερνάει σαπίλα και δυσωδία. Ενα κράτος εχθρικό ή ανίκανο για τον λαό σε όλες τις λειτουργίες και τις εκφάνσεις του. Ικανότατο όμως να περιφρουρεί την ασφάλεια των κερδών και των προνομίων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεξιά καθάρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: