Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΟΑΤΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΘΕΙΣΗΣ

 

Όταν η Ελλάς πούλησε την Σερβία..Ή αλλιώς οταν ο Μητσοτάκης πούλησε στην CIA τον Μιλοσεβιτς (αθωώθηκε μετά θάνατον) για ν αποδεχτεί στη συνέχεια το όνομα Μακεδονία επί των Σκοπίων!! Και ν' ακολουθήσει το εμπάργκο που επέβαλε ο Αντρέας αλλά έσπασε ο εφιάλτης.. Μέχρι και κώλο έχει δώσει η Ελλάδα για να μην θιγούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της. Αν νομίζετε αλογοουρές της δεξιάς πολυκατοικίας πως η ιστορία γραφεται σε επιχρισμένο χημικό χαρτί των ΑΤΜ για να σβήνει μετά, πλανάστε πλάνην οικτράν  Γράφεται ανεξίτηλα με αίμα..

Τι του είχε προτείνει ο Μιλόσεβιτς; 

 


Διαμελισμό των Σκοπίων και Συνομοσπονδία Ελλάδας Σερβίας κάτι για το οποίο έβγαλαν σπυριά οι Αμερικανοί. Ο αποθανών πλέον πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας είχε ζητήσει από τον προσφάτως αποβιώσαντα και γνωστό στο πανελλήνιο ως εφιάλτη  Κ.Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό των Σκοπίων μεταξύ Αθήνας και Βελιγραδίου ως μια οριστική λύση του προβλήματος. 

Κάτι το οποίο απέτρεψε η αμερικανική CIA 

Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90, η Σερβία και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας εξ αιτίας των δυτικών κυρώσεων ήταν σε πλήρη απομόνωση. 

 Το μόνο παράθυρο στο διπλωματικό κόσμο για το Βελιγράδι, ήταν η Αθήνα. Η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Κοινότητος, που μετονομάσθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διατηρούσε διπλωματικές σχέσεις με την Σερβία σε πλήρη δυναμικότητα, ήταν η Ελλάδα. 

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Πάλε (Βοσνία &Ερζεγοβίνη) το 1993, όπου μαζί με τον Μιλόσεβιτς και τον Ντόμπριτσα Τσόσιτς, πρότεινε κατ' εντολή των του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ηγεσία της Σερβίας, να δεχθεί το σχέδιο Βανς-Όουεν. 

Αυτό δήλωσε στην «Nedeljnik» ο Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς, που ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών. Λίγο αργότερα, στο αεροπλάνο ανέβηκαν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς. 

«Εγώ θα προτείνω μια Συνομοσπονδία», είπε. Είχε γράψει κάτι σημειώσεις για τις κινήσεις του αυτές και τις έδωσε στο Γιοβάνοβιτς «να ρίξει μια ματιά». 

Ο υπουργός Εξωτερικών εξεπλάγη και κατά δήλωσή του προσπάθησε να αποτρέψει αυτή την ιδέα. 

Όλα αυτά τα στοιχεία τα γνώριζαν η CIA και οι Αμερικανοί και φάνηκε από τη συνέχεια των πραγμάτων πως είχαν διαφορετικά σχέδια. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δέχθηκε το όνομα «Μακεδονία», ο Μιλόσεβιτς συνελήφθη και καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου την περίοδο 1992-1995 από το Δικαστήριο της Χάγης (αν και τον αθώωσε μετά θάνατον) και το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία διαμελίζοντας την...

Δεν υπάρχουν σχόλια: