Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

 Οι κώλοι του ...αυτοκρατορικού μεγαλείου, έχουν πιάσει αράχνες από την ασιτία

...........

 


Τρία εκατομμύρια άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία υποσιτίζονται ή κινδυνεύουν να υποσιτιστούν, καθώς το αυξανόμενο κόστος ζωής, σε συνδυασμό με τα χαμηλά εισοδήματα, δεν τους επιτρέπουν να τρέφονται σωστά, σύμφωνα με σχετική έρευνα. 

Περισσότερο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε δηλώνει ότι προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα για τρόφιμα. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, που επικαλείται την έρευνα, απότοκο της κακής και ελλιπούς διατροφής είναι:

 η επανεμφάνιση ασθενειών της Βικτοριανής εποχής, όπως το σκορβούτο και η ραχίτιδα, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί από τη Βρετανία τη δεκαετία του 1950, όταν στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οργανώνονταν στη χώρα μαζικά προγράμματα για τον εμπλουτισμό της διατροφής με βασικές βιταμίνες! 

Σχεδόν 11.000 άνθρωποι στην Αγγλία - συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων παιδιών - νοσηλεύτηκαν με υποσιτισμό πέρυσι, αριθμός διπλάσιος μέσα στη δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία από το βρετανικό σύστημα Υγείας (NHS), που μόνο τον τελευταίο χρόνο καταγράφει 171 νοσηλείες για σκορβούτο και 482 για ραχίτιδα, με 405 από τους ασθενείς να είναι παιδιά. 

Σε ένα από τα ισχυρότερα κέντρα του καπιταλισμού, εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε «τον άρτον τον επιούσιον», ενώ πολλοί ακόμα αδυνατούν να τραφούν σωστά, ανάμεσά τους και παιδιά, με αποτέλεσμα να ανακάμπτουν αρρώστιες που η επιστήμη είχε αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα πολλές δεκαετίες πριν. Η σήψη ενός συστήματος που κακοφόρμισε και πλέον ...δεν τρώγεται με τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: