Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ ΜΩΡΩΝ !!!

 Πανάκριβο το δικαίωμα στη μητρότητα..

.........

 


Τα «Μωρά στη Φωτιά» είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα. Τώρα όμως μάθαμε για τα «Μωρά στη Ζυγαριά», για βρέφη που πωλούνταν από 70.000 έως 120.000 ευρώ το κεφάλι σε εύπορα ζευγάρια που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν διά της συνήθους οδού.

Μόνο οργή και ανατριχίλα προκαλεί η υπόθεση με το ανθηρό εμπόριο βρεφών στα Χανιά της Κρήτης, που πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα. Ευάλωτες κοπέλες από φτωχές χώρες γίνονταν παρένθετες μητέρες αντί μικρής αμοιβής στο πλαίσιο ενός οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας βρεφών που δρούσε υπό τη σκέπη της επιστήμης και της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Υποτίθεται ότι το δικαίωμα στη μητρότητα είναι ιερό και αναφαίρετο – μέχρι και υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συγκρότησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως το δικαίωμα αυτό σήμερα πουλιέται και αγοράζεται. Η μητρότητα στοιχίζει ακριβά. Ένα ζευγάρι ή μια γυναίκα που θέλει να αποκτήσει παιδί πρέπει να ξοδέψει μια ολόκληρη περιουσία σε εξειδικευμένα ιδιωτικά κέντρα καθώς ο δημόσιος τομέας δεν καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Και μάλιστα σε μια εποχή που όλοι θρηνούν για την υπογεννητικότητα που καλπάζει στην Ελλάδα…

«Ο Έλληνας έχει την επιχειρηματικότητα στο DNA του», έλεγε στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής προεκλογικής συζήτησης ένας υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Έλληνας (και όχι μόνο ο Έλληνας) επιχειρηματίας, ο ίδιος ο καπιταλισμός έχει τη λεηλασία στο DNA του. Λεηλασία των φυσικών πόρων, των ακτών, των βουνών και των κάμπων, λεηλασία της ανθρώπινης εργασίας και, γιατί όχι, λεηλασία των σωμάτων της άγνωστης παρένθετης μητέρας και των ίδιων των νεογέννητων βρεφών.

Ντίνα Χαριτάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: