Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

OI ZΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΗΡΥΧΘΕΙ

 

Δυο γραφειάκια ήταν!! Τα θυμάστε συνάδελφοι; Δυο γραφειάκια επί των έξη ορόφων του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας 20. Δυο γραφειάκια ιατρών που στέγαζαν τις απόπειρες προστασίας της ζωής των συναδέλφων. Γιατί όταν αποδημούσαν τους μάζευαν από τους δρόμους λίγο πριν γίνουν λίπασμα της ασφάλτου.. Παρήλθαν έκτοτε χρόνοι και καιροί και ποταμοί ενός επικίνδυνου κοκτέιλ από ιδρώτα και αδρεναλίνη των δημοσιογράφων. Της γενιάς μου. 

Και τα γραφειάκια μετεξελίχθηκαν σε δύο πολυόροφα κτήρια των ασφαλιστικών μας φορέων. Με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που αντιμετώπιζε τις ανάγκες μιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποζημιώνοντας ταυτοχρόνως και τους ασθενείς συναδέλφους. 

Για να έρθουν το 2010 οι κτηνώδεις παγκοσμιοποιητές και τη σύμπραξη της ηγεσίας των δωσιλογικών αρχών -- συγκεκριμένα Βενιζέλου Σαμαρά αλλά και του δικού μας προεδρείου -- να λεηλατήσουν --ατιμωρητί και κατ’ εντολή της εκδοτικής ελίτ μετά από μετωπική σύγκρουση-- τ’ αποθεματικά του.. Και να πέσει το ταμείο μας σε παραπληγία καταφεύγοντας στη πλέον πρόσφορη απάντηση. Πετσοκόβοντας παροχές.. 

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες που εξ αιτίας αυτών θάφτηκε αβοήθητη μια συνάδελφος τα έσχατα χρόνια της οποίας βιώθηκαν συντροφιά με το στοιχειό της μοναξιάς της. Για να επιβεβαιωθεί η ρήση των παλαιών δημοσιογράφων πως: 

Ο αμερόληπτος δημοσιογράφος απέχει της φιλίας ακόμη και του παπά που θα τον θάψει. Οι ζωές μας έχουν επικηρυχθεί από καιρού και δεν ξέρω αν πρόκειται για τραγωδία ή κωμωδία οι μεταξύ μας εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: