Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

MENEI Η ΤΡΥΠΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ

 

Θα μου αντιτάξετε και δικαίως πως: Εδώ έχει πάρει ο κώλος μας φωτιά το δίπλωμά σου σε καίει.. Από σπίθες όμως εξαπλώνονται οι καταστροφικές φωτιές..Όπως από μια σταγόνα μαύρου λαδιού καμένων μηχανών τα σκάνδαλα.. 

Της ανθρωποκαταστροφής στο Μάτι προηγήθηκαν οι κομπίνες του τύπου «τρεις στην γύρα». Ο καταπατητής άρπαζε την δημόσια γη, με τον έναν εκ των δύο συνεταίρων του να τον μηνύει, διεκδικώντας τη. Για να έρθει ο τρίτος και να υπογράψει συμβόλαια αγοράς του πλιάτσικου. 

Guest star οι συνήθεις ύποπτοι. 


 

Δικαιοσύνη, Πολεοδομία, Αστυνομικές Αρχές και Εργολάβοι μηχανικοί της ημερήσιας αρπαχτής. Ποιος οικιστικός ιστός πολεοδομικά σχέδια και παπάρια λαδορήγανη.. Στάχτη και μπούρμπουλη όλα. 

Με διαφορετικό κίνητρο αλλά υπό την ίδια λογική η ανθρωποκαταστροφή στην Ηλεία. Εκεί το αλισβερίσι αφορούσε την πρέζα και τον μπάφο. 

«Ποια Καλαμάτα» είχε κάποτε δηλώσει δημοσίως ο νομάρχης της περιοχής. «Η καλλίτερη πρέζα είναι η δική μας!!». Κι όταν το σύστημα των νονών υπέστη ρωγμές κατέκαψαν όλο τον νομό για να σβήσουν στις στάχτες τα ίχνη τους.. 

Επομένως: 

Προς τι οι συγνώμες και ο πόνος και ο κοπετός για τα ζεϊμπέκικα και την αναισθησία κάθε νεοφιλελεύθερου ή ακροδεξιού λαμόγιου ανεξαρτήτως του σε ποια πλην ΚΚΕ κομματική εταιρία έχει αυτός – κατά τον Βουτσά-- τρουπώσει; Για να βρουν πεδίο δόξης λαμπρό οι σημερινοί μετεκλογικοί κουλοί; 

Χθεσινοί πούστηδες σημερινοί κολομπαράδες δεν «γένεται» Όταν βγάζεις το καρφί από τον τοίχο μένει η τρύπα παλιομαλάκες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: