Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

 ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 .......

Αλώβητη η αίγλη του Αντρέα.. Ότι έδωσε νόημα στη ζωή του έδωσε και στο θάνατό του..Ανασύσταση δεν θα υπάρξει και η ζωή δεν παράγει φωτοτυπίες..

 ...........

 


Διατηρεί αλώβητη την αίγλη του ο Ανδρέας Τα παραπάνω απεικονίζονται με αδιαμφισβήτητο τρόπο στην έρευνα της aboutpeople για λογαριασμό του News 24/7 που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 49 ετών από την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

Στην έρευνα αυτή – όπως και σε άλλες που έχουν προηγηθεί- η προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου δεσπόζει στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων στο ερώτημα του ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης. 

Το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 33,4%. Δηλαδή το υπερδιπλάσιο από τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καρμανλή (14,8%) και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (14,6%) που είναι λογικό μετά την εμφατική εκλογική νίκη του Ιουνίου να καταγράφεται ψηλά στις προτιμήσεις. Αυτά παρά το γεγονός ότι δεν απάντησε ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 13,1%. 

Στην κορυφή η «Κυβέρνηση της Αλλαγής» 

 Ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται να παίρνει το έργο της κυβέρνησης του. 

Οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 40,8% πώς την περίοδο 1981-1990 έγιναν οι σημαντικότερες αλλαγές προς θετική κατεύθυνση για την χώρα. 

Την συγκεκριμένη 10ετία φυσικά υπήρξε και η «κυβέρνηση Τζανετάκη», όπως και η κυβέρνηση Ζολώτα (γνωστή και ως «Οικουμενική») όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι ελάχιστοι γνωρίζουν και συνακόλουθα «αναγνωρίζουν» το έργο τους. 

Ούτε καν κοντά δεν πλησιάζουν στις προτιμήσεις των πολιτών όλες οι υπόλοιπες 10ετίες με το μεγαλύτερο ποσοστό (17,5%) να συγκεντρώνει η πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: