Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Στη σημερινή προσκόμιση των ασφαλίστρων του αυτοκινήτου, ως και της άδειάς του, από κοινού μετά του διπλώματος, για να διαγραφεί το πρόστιμο, αντιμετώπισα αποχαυνωμένος ένα κράτος οπερέτα!! 

Κρατήσετε την ανάσα σας !!! 

Όλα καλά όλα ανθηρά ώσπου πήραν στα χέρια τους ψηλαφίζοντας το δίπλωμα. Εκεί τα είδα και τα’ άκουσα όλα!! 


 

«Μα αυτό είναι αρχαίο» μου δήλωσαν πομπωδώς ως σκαπανείς αρχαιολόγοι!! 

«Κι εγώ επίσης» αυτοσαρκάστηκα. 

«Είναι από το 1978 και στα δικά μας δεδομένα τα διπλώματα εντάχθηκαν μετά το 1985!!» 

«Ως γνωστό τα αδικήματα συντελούνται και δια της παραλείψεως ανεξαρτήτως αν αυτή αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα» της αντιγύρισα. 

«Κατόπιν αυτού να σας ενημερώσω πως πέραν του προστίμου θα οδηγηθείτε και στο ακροατήριο διότι οδηγούσατε άνευ διπλώματος και το αδίκημα είναι ποινικό», με αγνόησε σαν να με άκουσε ως θόρυβο. 

«Το αδίκημα τίνος» την ρωτώ τότε εγώ με προσποιητή αφέλεια.. «Του νομικού ή του φυσικού προσώπου». 

«Θα το κρίνει η δικαιοσύνη εκτός και αν εσείς απευθυνθείτε στη περιφέρεια ή στο υπουργείο μεταφορών για να ζητήσετε το αποδεικτικό στοιχείο που παραπέμπει στο δίπλωμά σας!!» 

«Κι αυτή η σφραγισμένη και υπογεγραμμένη φάτσα στο εξώφυλλο του διπλώματος από σειρές ανευθυνουπευθύνων δεν το επιβεβαιώνει» ρώτησα αλλά η επισήμανσή μου έπεσε στο κενό. «Και για να καταλάβω» άρχισα να θυμώνω. 

«Περί ποιας Βαβέλ στη μεταξύ της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Μεταφορών συνεννόησης πρόκειται. Γιατί αν έχω ερμηνεύσει σωστά τις απόψεις σας σε λίγο θα ψάχνουμε τα πριν το 1985 διπλώματα στις μετεπαναστατικές κυβερνήσεις του Κωλέττη!! Έλεος!! » 

«Εσείς κατηγορείστε εσείς να ψάξετε!!» γρύλισε.. 

«Μεταξύ των ανθρωπίδων» μουρμούρισα και αποχώρησα αλλά ευτυχώς δεν το αντελήφθη. 

Γιατί είναι ηδονή αριστοκρατικής αισθητικής να μην σε καταλαβαίνει ένας ηλίθιος του ένστολου πρωτογονισμού. 

Θα πρόσθετα πως l’ etat s’est pas moi αλλά δεν το ξεστόμισα γιατί θα ήταν σαν να γύρευα χορευτικές πιρουέτες από τον κώλο μιας μαϊμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: