Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!

 Λόγος φωτιά από τα χείλη μιας Αμεριανίδα ηθοποιού και προέδρου του σωματείου τους..Και που ; Στη μια από ιις δύο μήτρες του μητροπολιτικού καπιταλισμού. Το Χόλυγουντ!! 

"Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά" δήλωσε κατάμουτρα στους εργοδότες η γνωστή τηλεοπτική νταντά Φραν Ντέσερ.. Διαλέξατε με την απληστία σας τη λάθος πλευρά της ιστορίας πρόσθεσε εκνευρισμένη.Το ότι και ο Μητσοτός βρίσκεται στην ίδια πλευρά είναι απλώς συμπτωματικό..



Κατακεραυνώνει τα στούντιο του Χόλιγουντ η επικεφαλής του SAG-AFTRA - 

«Οι εργοδότες ξεχνούν τους βασικούς συντελεστές που κάνουν τη μηχανή να δουλεύει» Ομιλία – «σταθμό» για τα δικαιώματα των εργαζομένων ηθοποιών παραχώρησε η Φραν Ντρέσερ, δημοφιλής ηθοποιός και επικεφαλής της SAG-AFTRA, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης του Χόλιγουντ. 

 Η τηλεοπτική νταντά Φραν Φάιν, από την γνωστή αμερικανική σειρά “The Nanny”, κατακεραύνωσε τα χολιγουντιανά στούντιο, σε μια φορτισμένη ομιλία βγαίνοντας από τη συνάντηση του συνδικάτου και των στούντιο που στόχο είχε την αποτροπή της απεργίας των ηθοποιών, κάτι που δεν επετεύχθη. «Αηδιαστικά» χαρακτήρισε τα στούντιο του Χόλιγουντ, γιατί λένε πως «χάνουν χρήματα δεξιά και αριστερά», ενώ «δίνουν εκατομμύρια στους CEO». 

Από την άλλη, οι ηθοποιοί βρίσκονται στο «περιθώριο» και δεν λαμβάνουν σεβασμό, ενώ γίνονται έρμαια ενός επιχειρηματικού μοντέλου που «έχει αλλάξει δραστικά». 

«Ξυπνήστε», λέει η Ντρέσερ προφανώς αναφερόμενη στα στούντιο, «απαιτούμε σεβασμό. Δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εμάς». Αυτό που συμβαίνει με τους σεναριογράφους που απεργούν εδώ και καιρό, αλλά και με τους ηθοποιούς που ξεκινάνε μια ιστορική απεργία, «είναι σημαντικό γιατί αυτό που συμβαίνει σε εμάς, ισχύει και με όλους τους τομείς της εργασίας», σημείωσε η ηθοποιός για να εξηγήσει: «όταν οι εργοδότες κάνουν τη Wall Street και την αδηφαγία προτεραιότητα, ξεχνούν τους βασικούς συντελεστές που κάνουν τη μηχανή να δουλεύει». 

 Συνέχισε λέγοντας πως «εμείς είμαστε τα θύματα εδώ». Δήλωσε, μάλιστα, «συγκλονισμένη από τον τρόπο που μας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε». «Είναι αηδιαστικό. Ντροπή τους. 

Στέκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας», εξανίσταται η Φραν Ντρέσερ από το βήμα του συνδικάτου. 

Η επικεφαλής του SAG-AFTRA, έχει εδώ και καιρό εκφράσει ποια «πλευρά» διαλέγει. Η ίδια, που εξελέγη πρόεδρος του συνδικάτου το 2021, έχει γράψει συνθήματα όπως «σταματήστε την καπιταλιστική απληστία τώρα» και «ο καπιταλισμός έχει γίνει άλλη μια λέξη για την ελίτ της κυρίαρχης τάξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: