Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

ΟΜΕΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

 Ούτε ...μονόστηλο δεν «πέρασε» σε κάποια αστική εφημερίδα ή site για την απεργιακή μάχη των εργαζομένων στον κλάδο του Φαρμάκου που έγινε την περασμένη Τετάρτη. 

Κι ας ήταν η πρώτη απεργία μετά τις εκλογές, με νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ.


 

Κι ας είχε στο επίκεντρο τους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες (ωράρια κ.λπ.), που κάλπικα βάζουν στην «ατζέντα» της αντιπαράθεσης η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αυτές τις μέρες, με αφορμή τις ντροπιαστικές εικόνες της Ρόδου. 

Κι ας ήταν ένας μεγάλος αγωνιστικός σταθμός σε έναν κλάδο όπου παρά τα άλματα κερδοφορίας, οι εργαζόμενοι αμείβονται σχεδόν όπως μια 15ετία πριν, ενώ από το 2009 δεν έχουν υπογράψει ΣΣΕ. 

Οπως φαίνεται, τίποτα από τα παραπάνω δεν ...συγκίνησε ούτε τα «αντιπολιτευόμενα» μέσα, που σηκώνουν «πηχυαίους» τίτλους καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στα Εργασιακά και υπεράσπισης των «συλλογικών διαπραγματεύσεων», ούτε προφανώς τα «συμπολιτευόμενα», που κατά τ' άλλα μοιράζουν «προσδοκίες» για «δωράκια» και «αυξήσεις». 

Γιατί, καλά και ανέξοδα είναι τα ΦΛΗΝΑΦΉΜΑΤΑ, αλλά όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν, και μάλιστα σταματώντας την παραγωγή, η εργοδοσία προστάζει «ομερτά» και δεν σηκώνει ...«παραφωνίες». 

Οπως και να 'χει, οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους απέσπασαν δέσμευση για συγκεκριμένη πρόταση της εργοδοσίας, κάτι που μέχρι σήμερα απέφευγε συστηματικά. Και έδειξαν στην πράξη πως και στο Φάρμακο τίποτα δεν χαρίζεται. Ο,τι καταφέρουν θα είναι αποτέλεσμα της δικής τους πάλης, κόντρα στα αφεντικά, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του

Δεν υπάρχουν σχόλια: