Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ: ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Στους 73 ανέρχονται οι πιστοί μιας αίρεσης που ονομάζεται «Διεθνής Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης» και οι οποίοι νήστεψαν μέχρι θανάτου προκειμένου να πάνε στον… παράδεισο, ανακοίνωσε απόψε η αστυνομία της Κένυας. Είπατε μήπως κάτι που δεν άκουσα; Ο διάβολος παραμένει πάντα η καλύτερη δικαιολογία για να απενοχοποιήσουμε τον Θεό. 

 


  «Μέχρι στιγμής έχουμε βρει 73 πτώματα στο δάσος» και οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή. Ο Πολ Μακένζι Νθένγκε, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ώθησε τους οπαδούς του να πεθάνουν από την πείνα στην ανατολική Κένυα, είναι ένας πρώην οδηγός ταξί που το 2003 αυτοανακηρύχθηκε «πάστορας» και τα ακραία κηρύγματά του οδήγησαν δύο φορές στη σύλληψή του τα τελευταία χρόνια. 

  Σήμερα, ο Μακένζι Νθένγκε κατηγορείται για τη «σφαγή της Σακαχόλα» — από την ονομασία του δάσους όπου βρέθηκαν δεκάδες πτώματα μελών της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 2003. 

Με βάση τον ακόμη προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τζαφέτ Κούμε, 73 πιστοί πέθαναν. Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο έκανε λόγο για έργο «τρομοκρατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: