Κυριακή 28 Μαΐου 2023

O ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΦΑΕΘΟΝΤΑ

 

 Εντυπωσιακά διδακτικό είναι να διατρέχει κανείς στην Μυθολογία. Η διαχρονικοτητά της διατηρείται αναλλοίωτα ζωντανή κατά τους αιώνες. 

Τόσο που αναπόφευκτα σου προκαλεί συσχετισμούς με την ζώσα πραγματικότητα. Που φλέγεσαι να κατανοήσεις αλλά κρύβεται στο τοπίο της καθεστωτικής ομίχλης. Επειδή μετέχεις κομπάρσος σε αυτή..  

 

Υψώσου έτσι ν' ανοίξει το πλάνο σου και να έχεις την συνολική εικόνα.Που θα την παρακολουθείς από ψηλά αλλά δεν θα την χάσεις ποτέ από τα μάτια σου

Πρωϊνό ήταν --κατά τον Οβίδιο-- όταν ο Ήλιος (λαός) πατέρας του Φαέθοντα παρέδωσε δίχως αποχρώσα αιτία τα ηνία του άρματός του (εξουσία) στον γιό του. 

Χαζό παιδί χαρά γεμάτο αυτό άρπαξε την ευκαιρία. Κάπως όπως όταν σημερινός πατέρας παραδίδει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στον μόλις έξορμο στη ζωή απόγονό του. 

Κι άρχισε παρά την πατρική δυσφορία -- που διέβλεπε τη επερχόμενη μαλακία της εφηβικής ηλικίας-- να καλπάζει με τα φυσικά και όχι τα μηχανικά άλογα αχαλίνωτα.  . 

 Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Γιατί το μοιραίο συνέβη. 

Είδε το μαλακισμένο ξαφνικά ολοζώντανο εμπρός του τον φοβερό και τρομερό Σκορπιό (Μητσοτάκης) και χέστηκε. 

Αλλόφρων και κλαίοντας γοερά παράτησε τα ηνία κι έπεσε στην πατρική αγκαλιά για να διασωθεί.. Ακηδεμόνευτα έτσι τ’ άλογα αφήνιασαν καλπάζοντας πλέον δίχως προσανατολισμό. Με αναταράξεις τρόμου. 

Πάνω κάτω δεξιά αριστερά μέχρι που κάποια στιγμή πλησίασαν τόσο πολύ τη γη ώστε ως φυσικό επακόλουθο υπερθερμάνθηκε.. Συνέπεια αυτής ήταν να ξεραθούν τα ποτάμια και οι θάλασσες αλλά: 

Μερικές στιγμές προ της ολικής καταστροφής επενέβη ο Δίας με τους κεραυνούς του και γκρέμισε τον Φαέθοντα στον Ιριδανό ποταμό. Μεταμόρφωσε μάλιστα και τις αδελφές του (της γνωστής οικογενείας) Ηλιάδες σε λεύκες οι οποίες αντί να τον υμνούν που διασώθηκαν τον έβριζαν απαρηγόρητες. 

Προσδεθείτε τώρα πίσω από τον μύθο και θα βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε. 

Απεγνωσμένος ο λαός εξ αιτίας της καθεστωτικής λεηλασίας και της ανελέητης προπαγάνδας παρέδιδε επί μια δεκαετία τα κλειδιά της διαχείρισης στους δήμιους του οι οποίοι: 

Σταθερά του αποψίλωναν πολιτισμικές κατακτήσεις σειράς δεκαετιών. Ίσως στη βάση του συνδρόμου της Στοκχόλμης ή του Λάθους του Σαμαράκη. 

Ώσπου εν τέλει δεν είχε την απάντηση στο βασικό λαϊκό ερώτημα: 

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Μόνο που: 

Οι Δίες τιμωροί (οι λαϊκοί ηγέτες που κοιλοπονά η ιστορία) μας σώθηκαν. Με τις πρόσφατες πολιτικές επιλογές των εκλογέων, να θέτουν εαυτόν εν κινδύνω εξ αιτίας της καπιταλιστικής αποξήρανσης αφού: 

Δια των δημόσιων δηλώσεών του (ο Μητσοτάκης) έχει εξαγγείλει φονικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις κατά του ήλιου λαού συνθηκολογώντας ατιμωρητί με τον διάβολο (Ευρωενωσιακό κωλοχανείο) 

Οι μετεκλογικές έτσι κραυγές ή οι σιωπές απελπισίας σε τίποτα πλέον δεν ωφελούν. Είναι οι δρόμοι της φωτιάς που θα στείλουν με δυο τάλαντα στα μάτια κατά τον πολιτικό Αχέροντα αυτό το άθλιο σύστημα εξουσίας.. Κι ας κλάψουν όσο θέλουν απαρηγόρητες οι Ηλιάδες στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: