Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

 

 

 Χρόνια τώρα η ίδια φθηνή άρα δύσοσμη μιντιακή κολόνια. Πως η Τουρκία εκπίπτει. Κυρίως οικονομικά. Με τον ηγέτη της να την ακολουθεί. Μόνο που την έκπτωση αυτή τη μετέθεταν από μέρα σε μέρα για ν’ αποκτήσει το σενάριο τα χαρακτηριστικά ενός θρίλερ..


 

 Στο πέφτει δεν πέφτει ήταν – πλην ηχηρών εξαιρέσεων-- οι λαθρομετανάστες της γεωπολιτικής ανάλυσης..Γιατί δολίως σας υπέκρυπταν ότι χώρες κυρίαρχες και ανεξάρτητες δεν πτωχεύουν.. Για να τους διαψεύσει η Τουρκία, δια του ευφυούς ηγέτη της ταπεινωτικά , ο οποίος: 

Ανέτρεψε όλα τα δεδομένα τηρώντας στάση υποκριτικής ουδετερότητας στην Ουκρανική σύγκρουση (ΝΑΤΟ – Ρωσίας) αφού: 

Υπερδεκαπλασίασε την σχέση των συναλλαγών του τόσο με την Ρωσία όσο και με την Ουκρανία.. 

Με την πρώτη ο τζίρος άγγιξε τα 62 δις δολάρια και με στη δεύτερη εξήγαγε επί του ασφαλούς Μπαϊρακτάρ υπό την βεβαιότητα πως οι Ρώσοι θα τα κατέστρεφαν εν ριπή οφθαλμού. 

Και επιπλέον. Αποπειράθηκε την ειρηνική διαμεσολάβηση αλλά δεν είχε η Τουρκία τον όγκο του απαιτούμενου πολιτικού και στρατιωτικού διαμετρήματος να την επιτύχει.. Για να στεφθεί με την κότινο του ειρηνοποιού. 

Επανεξελέγη ωστόσο εξακολουθώντας να πατάει σε δύο βάρκες. Αυτή των ΗΠΑ—ΝΑΤΟ και την άλλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ίσως γιατί αντιλαμβάνεται διαφορετικά --αντιθέτως του ελληνικού καθεστώτος των τσάτσων της αναποκατάστατα διαμελισμένης Κύπρου-- το ποια είναι γεωγραφικά και πολιτικά η σωστή πλευρά της ιστορίας. 

Αναβαθμισμένος έτσι από την κολυμβήθρα της λαϊκής ψήφου, φαντάζει η ονείρωξη της επαγγελλόμενης γαλάζιας πατρίδας, πως θα εξέλθει απειλητικά του τοπίου της ομίχλης, που έχει από καιρού διαμορφώσει για το Αιγαίο. 

Και ιδία πρόσφατα όταν ακόμη και ο «φιλέλλην» Μενέντες στη τελευταία δήλωσή του πήρε τις συνήθεις Νατοϊκές αποστάσεις. «Έλληνες και Τούρκοι να τα βρουν» είπε με τον απόηχο των Κογκρεσιανών χειροκροτημάτων προς τον Μητσοτάκη να μην έχει σβήσει ακόμη. 

Και να αποδειχτεί πως η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που εξυπηρετεί τα εθνικά σου συμφέροντα και όχι οι ύμνοι σε ένα επί της ουσίας ανύπαρκτο Διεθνές Δίκαιο που ανεμίζει η αποικία μας ως σημαία ευκαιρίας.Και που έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται από τον ισχυρό οικονομικά στρατιωτικά και πολιτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: