Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

 Ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ έγραψε στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Τουρκίας πως «ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να προετοιμαστούμε για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο». 


 

Και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Μπορέλ, του τηλεγράφησε πως «η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον να συνεχίσει μια συνεργατική και αμοιβαία επωφελή σχέση με την Τουρκία και όλους τους ανθρώπους της, καθώς και σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το θερμοκήπιο που «ζεσταίνει» την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα στα Ελληνοτουρκικά θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα: 

Η «δουλειά» στο ΝΑΤΟ, τα στρατηγικά συμφέροντα και οι δεσμοί της ΕΕ με την Τουρκία, η προσπάθεια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών να την κρατήσουν στο δικό τους στρατόπεδο, απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. 

Σ' αυτό το ευρωατλαντικό ταρτάν θα «παίξουν πινκ πονγκ» οι λύκοι της επόμενης μέρας, με «πρωταθλητές» τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και με τη στήριξη των άλλων κομμάτων στη χώρα μας, που ήδη προθερμαίνονται για συναίνεση σε επικίνδυνες διευθετήσεις. 

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού και του τουρκικού λαού, οφείλουν να σταθούν απέναντι από τους δρόμους της φωτιάς και οι δύο λαοί. Τόσο ο Τουρκικός όσο και ο Ελληνικός.. Διαφορετικά θα κλάψουν μανούλες και από τις δύο πλευρές..

Δεν υπάρχουν σχόλια: