Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΧΡΥΣΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

 Νυν υπέρ πάντων οι μέτοχοι !!!


 Εκρηξη κερδοφορίας σημείωσαν το 2022 οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο, που θα μοιράσουν φέτος μέρισμα έως και 2,6 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο από το 2009. 



 

Οι τράπεζες, αντίστοιχα, παρουσίασαν προ φόρων κέρδη 4,57 δισ. ευρώ, ενώ μια σειρά από εταιρείες εμφανίζουν ιστορικές επιδόσεις κερδοφορίας. 

Τέτοιες είναι η «Motor Oil», με καθαρά κέρδη 967,2 εκατ. ευρώ (από 202 εκατ. το 2021), η «Mytilineos», με κέρδη 466 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 187% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, και η «HelleniQ Energy» (πρώην ΕΛΠΕ), με 1 δισ. κέρδη το 2022. 

Σε επίπεδα - ρεκόρ κινούνται επίσης η «ΤΙΤΑΝ» (αύξηση 33% στους τζίρους, στα 2,28 δισ. ευρώ) και ο ΟΛΠ (αύξηση κερδών 43,9%, στα 52,9 εκατ. ευρώ). 

Οι «χρυσοί» ισολογισμοί δεν ήρθαν από το πουθενά. 

Οι μέτοχοι των τραπεζών πλουτίζουν από την αύξηση των επιτοκίων, που βαραίνουν τη λαϊκή οικογένεια, και το «σαφάρι» εκβιασμών και πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής κατοικίας. 

Οι ιδιοκτήτες των ενεργειακών ομίλων δρέπουν τους καρπούς της «πράσινης ανάπτυξης», της απολιγνιτοποίησης και της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, μετατρέποντας την Ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό. 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι για να κερδίζουν τα αφεντικά, πρέπει να χάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: