Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 Μπουκώνουν δολοφονικά για τον λαό τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων με εκατοντάδες εκατομμυρίων...

 


Ετσι στο ίδιο νομοσχέδιο, αυτό του υπουργείου Υγείας όπου η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για το «pass» φαγητού που αντιστοιχεί σε μία φρατζόλα ψωμί τη μέρα, είχαν συμπεριληφθεί και ψηφίστηκαν άρθρα και τροπολογίες που προβλέπουν ανάμεσα σε άλλα:

  • Την καταβολή άλλων 104 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία (ΤΕΡΝΑ) που έχει αναλάβει την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης με συμπληρωματική σύμβαση.
  • Την οικονομική ενίσχυση με 19.280.000 ευρώ στις ιδιωτικές εταιρείες ΚΤΕΛ ΑΕ.
  • Την απαλλαγή από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της εταιρείας των Ναυπηγείων Ελευσίνας, δηλαδή την ΟΝΕΧ, στο όνομα «της εξυγίανσης του ναυπηγείου».
  • Απαλλαγές από διάφορα τέλη των αεροπορικών εταιρειών κ.ά.

Στα σχόλια του Γενικού Λογιστηρίου αναφέρεται ότι η «απώλεια εσόδων» από αυτά τα μέτρα «θα αναπληρώνονται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού», του οποίου τα φορολογικά έσοδα βέβαια πληρώνει ο λαός.

Το πόσο γαλαντόμα είναι η κυβέρνηση απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους σχολίασε αναφερόμενος στα παραπάνω ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Φέρνοντας ως παράδειγμα το αεροδρόμιο στο Καστέλι, που ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (με τις ψήφους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) παραχώρησε σε ιδιωτική κοινοπραξία, ανέφερε πως τα εκατομμύρια δίνονται στον όμιλο με πρόσχημα συμπληρωματικά έργα, ενώ από την αρχική σύμβαση ήταν σαφές ότι θα πρόκειται για διεθνές αεροδρόμιο. «Τώρα ανακάλυψαν ότι η μελέτη έχει ελλείψεις και το αεροδρόμιο είναι μικρότερο. Είναι αστείο, γελοίο και εξωφρενικό», σημείωσε χαρακτηριστικά καταψηφίζοντας τη συμπληρωματική όπως και την αρχική σύμβαση, καθώς το ΚΚΕ εναντιώνεται συνολικά στην ιδιωτικοποίηση των μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: