Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ PASS ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ

 Παράγει το καθεστωτικό τσίρκο ατμούς που προκύπτουν από πολιτικούς μικρόψυχους.

 


 

Ως στήριξη των νοικοκυριών εμφάνισε το νέο pass της κοροϊδίας, το «market pass», ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες το πρωί, στο Υπουργικό Συμβούλιο, με θράσος για «επιστροφή στην κοινωνία ενός σημαντικού μέρους των υπερεσόδων των πιο ισχυρών. Από τα διυλιστήρια, δηλαδή, στους πολίτες», όπως είπε, αποσιωπώντας ότι από τα υπερκέρδη τους - τα πληρωμένα ήδη από τον λαό - παίρνει μόλις 650 εκατ. ευρώ για να τα μοιράσει στους πλέον εξαθλιωμένους, κι αυτό για να θωρακίσει τον τζίρο των σούπερ μάρκετ...

Σε κάθε περίπτωση έσπευσε να διαβεβαιώσει κεφάλαιο και «εταίρους» της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό ότι πρόκειται για «ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες κρίσεις» και ότι το μέτρο αυτό, που βάφτισε «δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου», «δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε τη δημοσιονομική ισορροπία. Πολύ περισσότερο όταν εδώ μιλάμε για πόρους οι οποίοι δεν επιβαρύνουν, θα το ξαναπώ, δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Και οι οποίοι, επαναλαμβάνω, διατίθενται με σχέδιο για συγκεκριμένο χρόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, όπως μια παγκόσμια αναταραχή».

Και πώς αλλιώς εφόσον το «market pass» πληρώνεται από τον λαό μέσω των πανάκριβων λογαριασμών της Ενέργειας και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, γεμίζοντας τα ταμεία των διυλιστηρίων και του κράτους. Η δε «αναδιανομή» που επικαλείται ο πρωθυπουργός απευθύνεται στους πλέον αδύναμους, στην προσπάθεια ενσωμάτωσης ευρύτερων στρωμάτων στην πολιτική του κεφαλαίου, στο οποίο καταλήγει και πάλι η τέτοια χρηματοδότηση, μέσα από την κατανάλωση για την κάλυψη βασικών αναγκών.

Στην καθαυτό ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν: Η «πρόοδος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας κατά την τριετία 2019-2022», όπως και το «νέο πλαίσιο διακυβέρνησης της οπτικοακουστικής πολιτικής», το νομοσχέδιο για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων, όπου μεταξύ άλλων μπαίνουν στόχοι όπως «ο εξορθολογισμός του κόστους και των σχετικών δαπανών», ενώ παρουσιάστηκε ο νέος αντιδραστικός Κώδικας Μετανάστευσης, «που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες» της καπιταλιστικής οικονομίας «σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: