Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

FIFA: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΥΓΕΡΟΙ

 Ανωνύμου του Έλληνος

Άρχισε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ της συμμορίας στυγερών δολοφόνων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (F.I.F.A.) δολοφόνησε (ηθικός αυτουργός) μέχρι σήμερα πάνω από 6.500 εργάτες μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και την Σρι Λάνκα. Τόσοι έχουν πεθάνει στο Κατάρ αφότου ανέλαβε το εν λόγω Κύπελλο. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Γκάρντιαν τα ευρήματα συγκεντρώθηκαν από κυβερνητικές πηγές και αφορούν τα έργα  ανέγερσης γηπέδων και άλλων εγκαταστάσεων.  

 


Με απλά λόγια και τραγικά έργα κατά μέσο όρο 12 μετανάστες εργάτες από τις 5 χώρες της Νότιας Ασίας πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από την νύχτα του Δεκεμβρίου του 2010, όταν οι δρόμοι της Ντόχα γέμισαν με πλήθη, που πανηγύριζαν… την νίκη του Κατάρ. Ο συνολικός αριθμός νεκρών είναι πολύ υψηλότερος, καθώς δεν περιλαμβάνονται θάνατοι από χώρες, που στέλνουν μόνιμα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο Κατάρ, Φιλιππίνες, Κένυα, άλλα αφρικανικά κράτη. Από την μαύρη λίστα λείπουν τα θύματα των τελευταίων μηνών του 2020. Μόνο σημειώστε το πανό, που ανάρτησαν οι οπαδοί της Μπάγερν του Μονάχου στο γήπεδό τους: «15.000 νεκροί για 5.700 λεπτά ποδοσφαίρου»!!

Οι χώρες της Ινδικής χερσονήσου δίνουν επισήμως 5.927 θανάτους μεταναστών εργατών στο Κατάρ την περίοδο 2011-2020. Ξεχωριστά στοιχεία έδωσε η Πακιστανική πρεσβεία στο Κατάρ, 824 θάνατοι εργατών μεταξύ 2010-2020. Το Κατάρ είναι η μόνη χώρα, που ανέλαβε Μουντιάλ χωρίς να διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου. Ούτε για δείγμα! 

Οι χρυσοφόρες κελεμπίες εξαγόρασαν με δισεκατομμύρια πετροδόλαρα το Κύπελο από τα αργυρώνητα καθάρματα της F.I.F.A. Πρώτη ή τελευταία φορά, που αυτά είναι βουτηγμένα στα σκάνδαλα και στην λοβιτούρα; Προκλητικοί λένε: Το ποδόσφαιρο μακριά από την πολιτική αδιαφορώντας για το αίμα χιλιάδων εργατών, που ήδη έχουν πλύνει στα χέρια τους. Θα τα σκουπίσουν και με νέα δισεκατομμύρια δολάρια από τους στημένους αγώνες και τα παχυλά στοιχήματα, μιας και το ποδόσφαιρο είναι το μέγιστο πλυντήριο κατάμαυρου χρήματος στην γη εκτός από αποτελεσματικότερο όπιο των παγκόσμιων όχλων για να μένουν σε διαρκές ταξικό κώμα.

Και οι χώρες μέλη της F.I.F.A.; Αντί να μποϋκοτάρουν την αιματηρή, στημένη και χυδαία τελετή, να μην πατήσουν στο Μουντιάλ και έστω να κάνουν σύντομο τουρνουά διαμαρτυρίας σε ευρωπαϊκή ή αμερικανική χώρα, έσπευσαν ασμένως να πάρουν μέρος καλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο εγκλήματα τις τελευταίες δεκαετίες. 

Μια Δανία κάπως ψέλλισε με κάτι φανέλες αλλά σαν κοτούλα μπήκε και αυτή στο φονικό πολυτελές κοτέτσι της ρεμούλας. Όλοι μαζί καλύπτουν τους φονιάδες, βάφουν τα χέρια με αθώο αίμα γιατί είναι πολλά τα λεφτά, που δίνουν οι κελεμπίες της ερήμου. 

Φυσικά και το ποδόσφαιρο έχει πια ξεφτιλιστεί, με το Μηχάνημα Στησίματος Αγώνων (V.A.R.) και άλλα κόλπα της τεχνολογίας, που εφαρμόζονται στα γήπεδα του Κατάρ μετατρέπεται σε ηλίθιο και φτιαγμένο εκ των προτέρων λούνα παρκ κατά τα πρότυπα της Φόρμουλας 1. Όλα προδιαγεγραμμένα για το στοίχημα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Αλλάζει η εποχή, πώς ήταν δυνατόν ο ψηφιακός μεσαίωνας, που ζούμε και ο Φασιστικός Καπιταλισμός, που μας αναγκάζει να φυτοζωούμε με την συνενοχή μας, ν’ αφήσει έξω το πιο δημοφιλές λαϊκό παιχνίδι, το ποδόσφαιρο. Στα ματωμένα γήπεδα του Κατάρ μπαίνει οριστικά και αμετάκλητα ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο. Όχι πώς παλιά ήταν όλα αθώα, αλλά τώρα δεν μένει τίποτα όρθιο από τον Πελέ, τον Πούσκας, τον Κρόιφ, τον Ζιντάν και αμέτρητους θρύλους των γηπέδων, που ομόρφαιναν, έστω με ενστάσεις, τις μέρες και τα χρόνια μας.

Πανό διαμαρτυρίας στο γήπεδο της Μπάγερν του Μονάχου.

Πάνω από 2 εκατομμύρια εργάτες, φτωχοδιάβολοι του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, επιστρατεύτηκαν στην κατασκευή γηπέδων του Κατάρ για Μουντιάλ, που για πρώτη φορά γίνεται χειμώνα, αλλά και πάλι σε άθλιες κλιματικές συνθήκες να παιχθεί μπάλα. 

Οι κελεμπίες της ερήμου με τις ευλογίες των φονιάδων των λαών Αμερικάνων και της Δύσης, με τις εντολές του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου, τ’ αγοράζουν όλα σε καλές τιμές. Τελικοί αγώνες ευρωπαϊκών και άλλων κυπέλων πλέον πωλούνται στα ερημικά εμιράτα με το πιο φασιστικό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα όλων των εποχών, με το άκρον άωτον του θρησκευτικού σκοταδισμού, σε μια αποθέωση της δυτικής δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του υγιούς οικονομικού ανταγωνισμού και άλλες καπιταλιστικές μαλακίες. Θαυμάστε την … ελεύθερη Δύση στην σεΐχικη εκδοχή:

Ο Γκαλ Σινγκ Ράι από το Νεπάλ πλήρωσε νταβατζιλίκι 1.000 λίρες να του κάνουν χάρη και να τον προσλάβουν καθαριστή σε στρατόπεδο (ναι στρατόπεδο συγκέντρωσης!) εργαζομένων, που κατασκεύαζαν το γήπεδο στο Εντουκέισον Σίτι. Μια βδομάδα μετά την άφιξή του αυτοκτόνησε!  ο Μοχάμεντ Σαχίντ Μιαχ από το Μπαγκλαντές, έπαθε ηλεκτροπληξία όταν νερό έπεσε σε γυμνά καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. 

Στην Ινδία, η οικογένεια του Μαντού Μπολαπάλι δεν κατάλαβε ποτέ πώς ο υγιής 43χρονος πέθανε από «φυσικά αίτια» ενώ εργαζόταν στο Κατάρ. Το σώμα του βρέθηκε στο πάτωμα του κοιτώνα του. Ως κυριότερες αιτίες των θανάτων εργατών αναφέρονται: 

Πτώση από μεγάλο ύψος, ασφυξία λόγω απαγχονισμού και… απροσδιόριστη αιτία θανάτου λόγω αποσύνθεσης! Πολύ συχνά οι Αρχές έβγαζαν πιστοποιητικά με την ένδειξη: «Φυσικός θάνατος λόγω καρδιακής ή αναπνευστικής ανεπάρκειας»! Με βάση στοιχεία του Γκάρντιαν το 69% των θανάτων εργατών από Ινδία, Νεπάλ και Μπαγκλαντές πολιτογραφούνται σαν «φυσικοί»! Εξαντλητική πολύωρη εργασία σε εξωτερικούς χώρους με 50 και 55 βαθμούς Κελσίου! Τί… πιο φυσικό και ανθρώπινο!

Μην περιμένετε την παραμικρή παρέμβαση από τον Ο.Η.Ε. (προσοχή Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών). Τον… κάλυψε πλήρως η οργανωτική επιτροπή της F.I.F.A., που είπε με εξέχοντα κυνισμό και απαράμιλλη χυδαιότητα: «Λυπούμαστε βαθύτατα για όλες αυτές τις τραγωδίες και ερευνήσαμε κάθε περιστατικό για να διασφαλίσουμε ότι αντλήθηκαν μαθήματα. Διατηρούσαμε πάντα τη διαφάνεια γύρω από αυτό το ζήτημα και αμφισβητούμε ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν πεθάνει στα έργα μας».  

Άλλος εκπρόσωπος της F.I.F.A. δήλωσε αφοσιωμένος πλήρως στην προστασία των εργαζομένων στα έργα του Κατάρ:  «Με τα πολύ αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας η συχνότητα των ατυχημάτων στα εργοτάξια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA ήταν χαμηλή σε σύγκριση με άλλα μεγάλα κατασκευαστικά έργα σε όλο τον κόσμο».

Φαντασθείτε… να μην έπαιρναν μέτρα! Και σκλάβοι και απλήρωτοι! Οι μετανάστες εργάτες στα φρικτά κάτεργα θανάτου του Κατάρ παρά την ασφυκτική τρομοκρατία καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες και την απληρωσιά! Όσοι έζησαν στα έργα του Μουντιάλ και δεν πέθαναν από… φυσικό θάνατο και τα επαρκή μέτρα (για φέρετρο) προστασίας της  F.I.F.A. πιθανότατα και να μην πληρωθούν ποτέ τα δεδουλευμένα! Από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι την έναρξη του αιματοβαμμένου Μουντιάλ έγιναν  35.000 επίσημες καταγγελίες εργατών για άρνηση καταβολής δεδουλευμένων από τις εταιρείες των έργων και το κράτος του Κατάρ. Έχετε ακούσει το σαχλό τραγουδάκι, που σερβίρανε ως σήμα του Μουντιάλ του Θανάτου; Στα ελληνικά ακούγεται: «Χάλια-χάλια-χάλια»! Αθάνατη γλώσσα! Χάλια αδιόρθωτα και ματωμένα!!

—————–

Υ.Γ. Τί να πούμε για κάτι σκουλήκια της Ε.ΡΑ. ΣΠΟΡ, δυο… διεθνολόγους του γλυκού νερού, που υποστηρίζουν τα εγκλήματα της F.I.F.A. χλευάζοντας την Δανία, που ήθελε να φορέσει στο Μουντιάλ ειδικές φανέλες καταγγελίας. 

«Θα βάλει ο εμίρης την γάτα του να κλαίει για το τί φανέλες θα φορέσει η Δανία για τους νεκρούς του Μουντιάλ»-είπε το κοπρόσκυλο με τα λεφτά του ελληνικού λαού! Είναι το ίδιο, που όταν κάποιοι ακροατές διαμαρτύρονταν γιατί δεν βάζει το κανάλι ελληνικά τραγούδια τους πρόγκιζε: 

ί θέλεις δηλαδή, ρε Μήτσο, να βάλουμε ζεϊµπέκικα; Άσε μας ρε Γιώργο! Απλώς ζητάμε ακόμα μια φορά ταπεινά συγνώμη, που παλέψαμε να ξανανοίξει η Ε.Ρ.Τ. και έγινε ταφόπλακα του ελληνικού τραγουδιού και εν γένει του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας! Ντροπή και αίσχος!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: