Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 Shershez la femme  και τα ..διαμάντια !! Για τις πρώτες δεν ξέρω αλλά για τα δεύτερα να σας ενημερώσω πως εξαιρούνται των κυρώσεων κατά της Ρωσίας..Μας δουλεύουν ή κάνω λάθος;

 


Μαρτυρία: Αυτόπτης μάρτυς βρίσκεται μπροστά σε μια προθήκη στη βελγική πόλη Αμβέρσα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τοποθετεί διαμάντια πάνω σε βελούδο. Το βελγικό λιμάνι ήταν μια από τις κομβικές επιχειρηματικές πόλεις με πολύτιμους λίθους από τον 15ο αιώνα. 

Διακριτικά και εμπιστευτικά σύμφωνα με το Παγκόσμιο Κέντρο Διαμαντιών Αμβέρσας ο εμπορικός τζίρος από τον πολύτιμο λίθο ανέρχεται σε 37 δις ευρώ κάθε χρόνο. Στην ερώτηση από πού προέρχονται τα διαμάντια, ο κοσμηματοπώλης απαντά χαμογελαστά: 

“Προτιμώ να μην ρωτώ”. Η απροθυμία του έχει κάποια βάση. Τα ακατέργαστα διαμάντια έρχονται από την Αγκόλα, το Κονγκό, τη Σιέρα Λεόνε, τη Νότια Αφρική και επίσης από τη Ρωσία, όπως εξηγεί η Σιγκάλ Βαντζόφσκι, ιδιοκτήτρια της Binson Diamonds στην Αμβέρσα. Μεταφέροντα σε εργοστάσια στο Βέλγιο για να γυαλιστούν, στη συνέχεια μεταποιούνται σε κοσμήματα και πωλούνται, μεταξύ άλλων και στο κατάστημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: