Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΠΗΛΟΣ: ΕΓΩ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΖΩ

 

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΛΕΥΡΑ !! (ΣΗΜ ΚΛΥΔ.) ΟΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΌΜΩΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΑΣ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ..

 

 

Ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός μιλά για την αναίτια σύλληψή του: «Είμαστε επαγγελματίες και δεν επιλέγουμε πλευρά στα γεγονότα, ούτε εγώ ανήκω σε κάποιον πολιτικό χώρο ή κόμμα. Είμαι εκεί για να καταγράφω νηφάλια και ψύχραιμα όσα συμβαίνουν» 

Την Τρίτη στα Προσφυγικά η κυβέρνηση επιβεβαίωσε άλλη μία φορά γιατί η χώρα κατρακυλά στους δείκτες ελευθερίας του Τύπου, αφού όχι μόνο παρεμπόδισε τη δημοσιογραφική κάλυψη -κι άρα την κοινή γνώμη να ενημερωθεί για τη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση- αλλά συνέλαβε αναίτια έναν διεθνούς κύρους πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ. 

Η δουλειά του Νίκου Πηλού έχει εκτεθεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ καθώς από την πρώτη του αποστολή στον Λίβανο το 1988 έχει καλύψει ιστορικά γεγονότα μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Κι ενώ οι φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαίες εφημερίδες και περιοδικά του πλανήτη, έφτασε η στιγμή ο ίδιος να πρωταγωνιστεί σε μια είδηση, αντιμέτωπος με πλημμεληματικές κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο ή μαρτυρία σε βάρος του. 

Το γεγονός θορύβησε την ελληνική κοινή γνώμη και προκάλεσε αντιδράσεις από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, την Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25. 

 «Από την έναρξη της επιχείρησης η αστυνομία ήταν ιδιαίτερα προκλητική με τους φωτορεπόρτερ, τους καμέραμεν και τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ. Επικαλούμενοι εντολή εισαγγελέα, επιχείρησαν να παρακωλύσουν την εργασία τους, απειλώντας τους με προσαγωγή», αναφέρει η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: