Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ (ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ)

Τραβάτε μια βόλτα στη λίμνη Ζιρού κατά την ΄Αρτα μεριά και θα δείτε τι σημαίνει παιδομάζωμα..  Αλλά και στον Πύργο τα ανήλικα παιδιά σε δύο χωριά του οποίου (Δουνέϊκα επί παραδείγματι που υπήρξα ως δημοσιογράφος αυτόπτης μάρτυς των καταγγελιών) και γόνοι αυτοεξορίστων ανταρτών, έπεσαν θύματα βιασμών και υιοθεσιών με το αζημίωτο στις ΗΠΑ..


 

Οταν ο αντικομμουνισμός και η άθλια παραχάραξη της Ιστορίας συναντιούνται με τους σημερινούς αντιδραστικούς στόχους του σάπιου συστήματος, γεννιούνται «παρόλες» όπως η χτεσινή του Τατσόπουλου, (ναι του γνωστου που έχει γαμίσει τη μισή αθήνα (φόβο δεν είχαμε εκείνοι που φορούδαμε τσίγκινα σωβρακάκια με παραπλανητικές κωλοτρυπίδες) ότι «από την Φρειδερίκη μέχρι τον Ζαχαριάδη, όποιος έβαζε παιδιά στα ιδρύματα τα μανιπουλάριζε ανάλογα με την ιδεολογία του...».

 

Ο εν λόγω γαμίκουλας της μισής Αθήνας ξέρει βέβαια ότι ο ΔΣΕ όχι μόνο δεν «έβαζε παιδιά στα ιδρύματα», αλλά τα έσωσε κατά χιλιάδες από τον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική επέμβαση, από τις «παιδουπόλεις της Φρίκης» όπως δίκαια τις χαρακτήρισε ο λαός μας, εκεί όπου χιλιάδες παιδιά υπέφεραν τα μύρια όσα και άλλα κατέληξαν με το αζημίωτο στις ΗΠΑ. 

Πετάει όμως το μελάνι του για να κρύβεται η αλήθεια: Οτι «ούτε με το κιάλι» δεν βλέπει - δεκαετίες μετά - ο καπιταλισμός τις κοινωνικές δομές και τα όσα παρείχε ο σοσιαλισμός σε αυτά και σε εκατομμύρια ακόμα παιδιά. 

Εκεί δηλαδή όπου τα παιδιά ήταν στην πράξη «οι πρώτοι πολίτες της χώρας», με την ανατροφή τους να είναι υπόθεση όχι ατομική, αλλά ευθύνη του κράτους της εργατικής τάξης, με εξασφαλισμένες τις πιο σύγχρονες και δωρεάν για όλους υποδομές Παιδείας και Υγείας, με εκπαιδευτικούς, γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς μέρα - νύχτα στο πλευρό τους. 

Αυτά πάνε να καλύψουν όσοι λένε ότι το σημερινό βάρβαρο σύστημα, που αντιμετωπίζει την ανατροφή των παιδιών ως «κόστος» για το κράτος και κερδοφόρο εμπόρευμα για τους ιδιώτες, αφήνοντας έρμαια τα παιδιά στις «κιβωτούς του τρόμου», μπορεί τάχα να τα προστατέψει, με λίγη... διαφάνεια και λογοδοσία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: