Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

 

 

 Χιλιάδες εργαζομένων μεταναστών ενταφιάστηκαν στις κερκίδες των χοροπηδηχτούληδων με τις πολύχρωμες σημαιούλες του εθνικισμού. Αλλά ο Μπλάτερ και ο Πλατινί άρπαξαν τα μπόνους τους. 


 

 

Το Κατάρ «πλερώνει» για να στήσει ποδοσφαιρικό μπερντέ Νοέμβρη Μήνα με σχεδόν ένα πέταλο των κερκίδων να έχει πέσει θύμα των φιλοδοξιών του. 

Η γαμημένη παγκόσμια αθλητική ομοσπονδία ξεπουλά αλά καρτ το άθλημα τους αθλητές και τις αθλήτριες. Μόνο που σύγχρονα ξεπούλησε και την ψευδαίσθηση. Πως τάχα αυτοί υπηρετούν το ευ αγωνίζεσται εν ονόματι της πατρίδας τους με όπλο τις περίτεχνες κλωτσιές τους. 

Όλα στον βωμό του κέρδους. 

Σεχταριστικές επιχειρηματικές οργανώσεις κανονίζουν τις τύχες του αθλητισμού παντού. 

Στο Μπάσκετ επί παραδείγματι αποφασίστηκε οι λεγόμενες και εθνικές ομάδες να αγωνίζονται εκ παραλλήλου με τις συλλογικές διοργανώσεις. 

Γιατί; 

Για ν’ αποκτήσουν τα τηλεοπτικά παράθυρα περιεχόμενο άρα και διαφημιστικό έδαφος. 

Έστησαν στη μέση του πουθενά — το Κατάρ— μια μηχανή κέρδους σπρώχνοντας τους πλασιέ τους στην παραγωγή συμβολαίων για να πανάκριβα προϊόντα που δεν πωλούνται. 

Ενδιαμέσως και κατά τας γραφάς έχασαν την ζωή τους χιλιάδες εργάτες για τους οποίους χτίζουν σήμερα ουρανοξύστη μνημείο η χρήση ή η επισκεψιμότητα του οποίου θα επιφέρει νέα κέρδη. 

Τι γράφω τώρα.. Σα να παραβίασα ανοιχτές πόρτες. 

Όχι όμως. 

Υπενθυμίζω την διαχρονική πορεία του καπιταλισμού ο οποίος κατέστη απάνθρωπα αδίστακτος τους σύγχρονους καιρούς, εκμεταλλευόμενος κυρίως την αδυναμία μας σε ότι μας γοητεύει. 

Και η χυδαία προκάλυψή του; Η μπάλα για την μπάλα.. Κάτι σαν η επιστήμη για την επιστήμη. Ή η τέχνη για την τέχνη.. Το ανύπαρκτο no politica.. «Όχι πολιτική». 

Μόνο που οι -- Γκαλεάνο, ο Γόδας, ο Μπράιτνερ, ο Γκούλιτ, η Ράγιο, η Σανκτ Πάουλι, ο Ντιεγκίτο, το διαψεύδουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: