Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 Στις αρένες οι μονομάχοι στους καναπέδες της οι ελίτ! Με τον λαό ουρά θεατών στις βιτρίνες όπως παλιά..Ο τζάμπας πέθανε..

  


Σε μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε η ιδιωτικοποίηση της μετάδοσης των αγώνων του Μουντιάλ από τον όμιλο του ΑΝΤ1. Η εταιρεία που δημιούργησε συνδρομητική πλατφόρμα και ζητούσε 20 ευρώ ως συνδρομή, αναγκάστηκε να μεταδώσει ελεύθερα τους αγώνες μετά την «κατάρρευση» της. Ωστόσο, δεν επιστρέφει τα 20 ευρώ, δηλώνοντας πως θα «δωρίσει» τρεις επιπλέον μήνες συνδρομή, ενέργεια που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

 

Το φιάσκο αυτό συμπίπτει με τις πολύ ανησυχητικές εξελίξεις στην κάλυψη κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο. Η τάση είναι να δίνονται όλα τα δικαιώματα σε συνδρομητικές πλατφόρμες και πλατφόρμες συνεχούς ροής, όπως το Netflix, το Prime Video της Amazon κ.α., έναντι πολλών εκατομμυρίων. Το αθλητικό κοινό χάνει σταδιακά το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση των αθλητικών γεγονότων.

 

Αλλαγή διευθυντικής ομάδας στο συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την παραίτηση του Αντώνη Καρακούση, ο οποίος ανέλαβε ρόλο συμβούλου έκδοσης. O Γιάννης Πρετεντέρης τοποθετήθηκε στη θέση του εκδότη του Βήματος και ο Γιώργος Μαντέλας ανέλαβε τη θέση του διευθυντή, όπως και στα Νέα. Παράλληλα, διατηρούν τις θέσεις τους στα άλλα Μέσα του ομίλου. Η αλλαγή αυτή επικυρώνει την πολιτική θέση του συγκροτήματος υπέρ του κόμματος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: