Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΣΕ ΠΟΙΟΥ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ;

 Μετά από μένα σιωπή γράφεται στον υπερσύγχρονο ρωσικό πύραυλο με τις πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές ξεπερνώντας οι εμπνευστές του τον Ελύτη που είχε πει πως ο μεθεπόμενος παγκόσμιος θα γίνει με ξύλινα σπαθιά

 


Δύσκολο να καταλάβει κανείς πού τελειώνει η προπαγάνδα και πού αρχίζει η αλήθεια όσον αφορά τις κατηγορίες της εκ της δολοφονικής Δύσης πολιορκημένης  Μόσχας ότι: Το καθεστώς Ζελένσκι ετοιµάζεται να κάνει χρήση µιας «βρώµικης βόµβας» (δηλαδή συµβατικών µέσων για διασπορά ραδιενεργών υλικών) προκειµένου να επιρρίψει την ευθύνη στη Ρωσία και να επιβάλει κλιµάκωση του πολέµου. 

Οι βαριές αλληλοκατηγορίες, ωστόσο, αποτελούν από µόνες τους µια απρόβλεπτη και επικίνδυνη «βόµβα», που δεν ξέρουµε σε ποιανού τα χέρια τελικά θα σκάσει. 

Η Ρωσία ζήτησε από το Συµβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά µε «εµπλοκή» των ΗΠΑ στην εικαζόµενη ανάπτυξη βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, ενώ ο Πούτιν παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα του είναι έτοιµη να ξαναρχίσει συνοµιλίες µε τις ΗΠΑ. 

Η ένταση του «blame game» µεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΝΑΤΟ, ωστόσο, δείχνει ότι βρισκόµαστε µπροστά σε απρόβλεπτες εξελίξεις στο µέτωπο του πολέµου. 

Εδώ αξίζει να θυµηθούµε τους ψευδείς ισχυρισµούς των Μπους και Μπλερ περί κατοχής χηµικών όπλων από το Ιράκ, ένα «βρώµικο» ψέµα που οδήγησε σε έναν αιµατηρό πόλεµο και άφησε ανεξίτηλα σηµάδια στη Μέση Ανατολή.  

Επικίνδυνο βήμα κλιμάκωσης και επέκτασης των εχθροπραξιών αποτελεί και η μεγάλη χειρουργική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, με φωνές από τη Μόσχα να κάνουν λόγο ακόμα και για μίνι «Περλ Χάρμπορ» με άμεση εμπλοκή της Βρετανίας.  

Η Ρωσία ήδη ανακοίνωσε τα πρώτα αντίποινα εις βάρος της Δύσης και του Κιέβου, ακυρώνοντας τη συμφωνία για εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων, κάτι που αναμένεται να εντείνει ακόμα περισσότερο τις πληθωριστικές πιέσεις στα τρόφιμα.

Με τον πυρηνικό εφιάλτη προ των πυλών, η συνεχιζόµενη εµπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασµούς για παράταση του πολέµου και συντριβή της Ρωσίας ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους πέρα από τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Εποµένως, γίνεται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της διεθνιστικής αντιπολεµικής πάλης των λαών ενάντια στον ιµπεριαλισµό και τις αστικές τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: