Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΡΩΣΙΑ: ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ

 Τελικά τα μη επανδρωμένα εξελίσσονται από παιδικό παιχνίδι σε παίγνιο θανατου

 


Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τα τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας που επιτέθηκαν στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποίησαν τον «ασφαλή διάδρομο» που προορίζεται για τη μεταφορά των σιτηρών αλλά και ότι το ένα από αυτά ενδέχεται να εκτοξεύτηκε από «πολιτικό πλοίο».

«Τα θαλάσσια μη επανδρωμένα κινούνταν στη ζώνη ασφαλείας του διαδρόμου των σιτηρών», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι ανακτήθηκαν τα συντρίμμια τους.

Ορισμένα από αυτά είχαν συσκευές πλοήγησης καναδικής κατασκευής και ένα ενδέχεται να εκτοξεύτηκε «από ένα από τα πολιτικά πλοία που έχει ναυλώσει το Κίεβο ή οι Δυτικοί αφέντες του για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, οι πληροφορίες οι οποίες ανακτήθηκαν από τη μνήμη των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων πλοιαρίων, «καθορίστηκε ότι η εκτόξευσή των θαλάσσιων σκαφών έγινε από την ακτή κοντά στην πόλη της Οδησσού». Τα σκάφη κινήθηκαν κατά μήκος του «διαδρόμου των σιτηρών» και κατόπιν άλλαξαν πορεία για να κατευθυνθούν στη ρωσική ναυτική βάση της Σεβαστούπολης, της μεγαλύτερης πόλης στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: