Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η δημοτική αρχή του Μαϊάμι στις ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να «αντιμετωπίσει» την αύξηση των αστέγων, που ξεπέρασαν φέτος τους 1.500, στήνοντας έναν καταυλισμό από σκηνές σε ένα νησί όπου λειτουργεί μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, απέναντι από την πόλη. 


 

Η πρόταση αυτή εξετάζεται σε μια περίοδο που οι άστεγοι σε ολόκληρη τη χώρα αυξήθηκαν κατά 11% σε έναν χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι θύματα της οικονομικής ανέχειας, που τους οδήγησε σε αδυναμία να πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο ή άλλα χρέη στις τράπεζες, που ήταν συνδεδεμένα με το σπίτι τους. 

Οι σπιτονοικοκύρηδες μετατράπηκαν μέσα σε μια νύχτα σε παρίες, όπως χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στη χώρα μας. Κι από πάνω, το άθλιο σύστημα που ευθύνεται για το ξεσπίτωμά τους, ετοιμάζεται τώρα να τους στείλει ...εξορία δίπλα στα λύματα, για να μην χαλάνε τη μόστρα του κοσμοπολίτικου Μαϊάμι. 

Το βαρέλι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν έχει πάτο. Και ο αγώνας για την ανατροπή του επείγει, πριν δούμε την αμερικάνικη τεχνογνωσία να μεταφέρεται στη χώρα μας και τους άστεγους της Αθήνας να μετακομίζουν σε καταυλισμό στην Ψυτάλλεια, για να μη θαμπώσει η τουριστική βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή Ριβιέρα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: