Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΣΕ ΜΟΥΝΤΑΡΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 Θαύμα, θαύμα!! Πάνω από 84 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν ως μερίσματα στους μετόχους της Αττικής Οδού από την εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου για τη χρήση του 2021. 

Ποσό μεγαλύτερο από αυτό του 2020, όταν είχαν τσεπώσει 82,6 εκατομμύρια.


 

Σημειώνεται μάλιστα στις οικονομικές ειδήσεις ότι οι μέτοχοι έλαβαν μέσα στο 2021 άλλα 82,8 εκατ. ευρώ ως επιστροφή κεφαλαίου, με το συνολικό ποσό από το 2019 να φτάνει περίπου στα 350 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα κέρδη της εταιρείας το 2021 είδαν αύξηση κατά 9,4%, ενώ η φετινή χρονιά προμηνύεται ακόμα καλύτερη, αφού ήδη η κυκλοφορία είναι αυξημένη κατά 36,8%. 

Από πού προέρχονται όλα αυτά τα εκατομμύρια που ζαλίζουν; 

Από τα πανάκριβα διόδια που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι προκειμένου να φτάσουν στις δουλειές και τα σπίτια τους, ενώ τα κέρδη των κατασκευαστών είναι εγγυημένα και για όταν ...πέφτει η πελατεία με σχετικές ρήτρες, για «διαφυγόντα κέρδη», που πληρώνουν οι φορολογούμενοι. 

Τι μένει λοιπόν στον λαό; 

Εκτός από τα πανάκριβα διόδια που γεμίζουν τα σεντούκια των κοινοπραξιών, οι εικόνες όπως αυτές του περασμένου Γενάρη, οπότε χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα χιόνια για ώρες στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς η εταιρεία να τους προσφέρει έστω ένα μπουκαλάκι νερό. 

Ακόμα και για τις αποζημιώσεις για όσους κινδύνεψαν εκείνη την παγωμένη νύχτα, υπάρχουν καταγγελίες που κάνουν λόγο για εμπαιγμό και για τεράστιες καθυστερήσεις, ακόμα και για πάνω από 4 μήνες...

 Η επιχειρηματική δράση κάνει θαύματα, λοιπόν, αλλά μόνο για τις τσέπες μιας χούφτας μετόχων, μετατρέποντας σε «Γολγοθά» ακόμα και τη χρήση των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: