Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!

  Αναβαθμίζουν επί του ναού της δημοκρατίας (λέμε και καμιά μαλακία να σκοτώσουμε την ώρα πριν αυτή σκοτώσει εμάς) την καταστολή κατ' εντολή των διεθνών γυπαετών (ΝΑΤΟ --ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ --ΗΠΑ) .. Η μέρα της κρίσης όμως είναι προ των πυλών..Μια σπίθα αρκεί για ν' ανάψει η λαϊκή φωτιά.. Και πολιτικοί πυροσβέστες δεν υπάρχουν..

 

 
Την «αναβάθμιση» της αστυνομικής εκπαίδευσης στα «επίπεδα ασφάλειας» που καθορίζουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και προδιαγράφουν την ένταση της καταστολής σε βάρος του εργασιακού  κινήματος προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.. 
 
Και το προωθεί με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις».

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο ψήφισαν από κοινού χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ και Ελ. Λύση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να είναι και με τον «χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», αν και επί της αρχής καταψήφισε το νομοσχέδιο, ψήφισε «παρών» «στο σύνολό του» και βέβαια υπερψήφισε τα περισσότερα άρθρα...

Σε κάθε περίπτωση, αυτό στο οποίο συναινούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, και δείχνει ότι και εδώ το κράτος έχει συνέχεια, είναι όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου του «αστυνομικού του μέλλοντος», σύμφωνα «με το ευρωπαϊκό πλαίσιο». Χαρακτηριστικό ήταν ότι σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ούτε που ανέφερε τις λέξεις «οργανωμένο έγκλημα».

Η «αστυνομία του 21ου αιώνα» που προετοιμάζουν

Αποκωδικοποιώντας τις παραπάνω αναφορές, οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα άρθρα του νομοσχεδίου, ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που συμφωνούν είτε ευθέως είτε μέσω της πλαγίας με το νομοσχέδιο.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης επισήμανε ότι αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για την αστυνομία, που είναι πρώτα και κύρια η αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος και δευτερευόντως της εγκληματικότητας, που ενίσχυαν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, έρχεται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να το «αναβαθμίσει» περαιτέρω, σύμφωνα με τη «Λευκή Βίβλο για την ασφάλεια», το κείμενο «που κατά την κυβέρνησή σας προδιαγράφει την αστυνομία του 21ου αιώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: