Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

ΑΝΕΡΓΊΑ : ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ

Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν.

Στα ύψη συνεχίζει να βρίσκεται ο αριθμός των ανέργων, παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για τα ρεκόρ του τουρισμού, αλλά και τις κλάψες των επιχειρήσεων ότι δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό. 


 

Ετσι, τον Ιούνη, μήνα που οι τουριστικές ροές έπιασαν ταβάνι, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έφτασαν τους 921.647. 

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που τα ταμεία των μονοπωλίων του τουρισμού μπουκώνουν από εισπράξεις, με τους αρμόδιους να μιλάνε για έσοδα φέτος πάνω και από το 2019, οι επιδοτούμενοι άνεργοι τον περασμένο Ιούνη ήταν μόλις 104.966, αριθμός που αντιστοιχεί στο 11,3% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. 

Αλλά και αυτόν ακόμα τον αριθμό δικαιούχων με το γλίσχρο επίδομα που λαμβάνουν για λίγους μήνες, η κυβέρνηση τον έβαλε στο στόχαστρο επιχειρώντας να τον μειώσει παραπέρα, προβάλλοντας γελοίους ισχυρισμούς για δήθεν «πλούσιους» ανέργους που λαμβάνουν παράνομα επιδόματα. 

Στον αντίποδα και ενώ οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, η κυβέρνηση ετοιμάζει τα νέα προγράμματα «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης» για να μπουκώσει και πάλι τις επιχειρήσεις με ζεστό χρήμα και μάλιστα στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: