Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

 Ένας στους έξη ευνοήθηκε από τα κυβερνητικά ψίχουλα του κοινωνικού τουρισμού.. Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες οι αιτήσεις μόνον 200 χιλιάδες θα ευεργετηθούν από το δεξιό έλεος.. Μήπως να έπαιζαν τζόκερ; Περισσότερες πιθανότητες θα είχαν



 Ανακοινώθηκαν χτες οι 200.000 δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», οι οποίοι προέκυψαν μετά από κλήρωση. 

Μόνο «όνομα και πράγμα» δεν είναι το πρόγραμμα αφού με τις αιτήσεις να φτάνουν τα 1,2 εκατομμύρια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για πρόγραμμα... «Τουρισμός μόνο για 1 στους 6». 

Για τους 1 εκατομμύριο που δεν τους χαμογέλασε η κληρωτίδα έχουν για παρηγοριά τη νέα κλήρωση που εξήγγειλε η κυβέρνηση για ακόμη 200.000 δικαιούχους, η οποία όμως θα γίνει τέλη Σεπτέμβρη, αναβάλλοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τις φετινές τους διακοπές. 

Βέβαια, έτσι κι αλλιώς το ποσό που επιδοτείται είναι μόλις 150 ευρώ και αποκλειστικά για διαμονή, ενώ έχουν εκτοξευθεί και τα έξοδα μετακίνησης (ακτοπλοϊκά, βενζίνη κ.λπ.), με το λαϊκό εισόδημα να αιμορραγεί ποικιλοτρόπως. 

Οι έρευνες άλλωστε δείχνουν ότι 1 στους 2 δεν θα κάνει καθόλου διακοπές φέτος. Εντέλει αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι καμιά ουσιαστική συμβολή στην ικανοποίηση της λαϊκής ανάγκης για τουρισμό δεν έχουν τα επιδοτούμενα προγράμματα της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους από τα κέρδη που θα αποκομίσουν από το κατά τ' άλλα «τουριστικό θαύμα» της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: